Turuncu Pencere avatarı
Turuncu Pencere
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Yaşam
  4. Sorgun’daki Randolf’ın Çeşmesi’ni Duydunuz Mu?

Sorgun’daki Randolf’ın Çeşmesi’ni Duydunuz Mu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kasvetli havaları sevmem. Dışarıda olmak da hoşuma gitmez. Ruhu daralır insanın. Anılarda genelde kötü hislerle dolu hatıralardır. Böyle bir havada yine de çıkayım dedim.

 

Sorgun’a daha önce hiç gelmemiş bir aile ile kısa bir sohbetimiz oldu. Geçerken buraya uğramışlar. İnternet üzerinden bir araştırma yapmışlar. Sorgun’da Randolf’ın çeşmesi diye bir şey olduğunu duymuşlar. Onu görmek istemişler. Çeşmenin suyunun da içildiğini düşünüyorlarmış.

 

Basit bir tasarımla yapılan bu çeşmenin Sorgun tanıtımına katkı sunacağı söylendiğinde kimse inanmaz. Lakin Çeşme sonradan çok ünlü oldu. Bir çok sosyal medya platformunda kullanıldı. Ve herkes tarafından bilinen, merak edilen bir çeşme oldu.Bakın Sorgun’a hiç gelmemiş bir aile merak edip bu çeşmeyi görmek için navigasyona yazmışlar. Ancak yanlış yere gelmişler.

 

Biraz sohbet ettik aile ile. Aslında daha güzel bir çeşme olduğunu söyledim. Bosna Kardeşlik Çeşmesi’ne benzeyen yeni çeşmenin suyunun özel olduğunu söyledim. ‘İki oluk var birinden içerseniz mutlu diğerinden içerseniz zengin oluyorsunuz’ dedim. İlk başta insanlar zenginlik seçer gibi ama aile mutluluktan yana oldu. Çeşmenin nerede olduğunu sordular. Tarif ettim. Bulamamışlar yeniden geldiler ve yeniden tarif ettim. Bu defa umarım bulmuşlardır. Çünkü mutlu olmak istiyorlar.

 

Her işin sırrı aslında mutluluk. Mutlu olabilmek. Günümüz çağında bunun tek yolu zenginlik gibi görünse de değil aslında.Konumuz bu değil. Konumuz şehirlerin reklamı. Bazen efsaneler bazen de dedikodular. O şehri meşhur eder.

 

Buradan ilan ediyorum. Sorgun Kardeşlik Çeşmesi’nin bir oluğundan içen mutlu olur diğer oluğundan içen zengin olur… Tek kural sadece birini seçebilirsiniz.

 

Siz hangisini seçeceksiniz?

Sorgun’daki Randolf’ın Çeşmesi’ni Duydunuz Mu?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin