Turuncu Pencere avatarı
Turuncu Pencere
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Sorgun 3. Kitap Fuarı

Sorgun 3. Kitap Fuarı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bütün dünyayı kasıp kavuran  pandemi sonrası internetten alışverişe alıştık. Artık ne alırsak alalım sanal ortamdan almayı tercih ediyoruz.

Kolayımıza da gelmiyor değil. Ne arıyorsak buluyoruz iki tıklama sonrası kargo ile kapımıza kadar geliyor.

Her ne kadar bu kolay alışveriş imkanımız olsa da dokunmadan inceleme yapmadan alınan bir çok şey hatalı olabiliyor.

Sanal alışveriş kolaylığı gibi Sorgun’da gerçekleştirilen kitap fuarı bizlere binlerce kitabı sundu. Çocuklarımız gençlerimiz yaşlılarımız fuarda kitaplara dokundu. Kimi hiç aklında olmayan kitapları okuma listesine ekleyip aldı. Kimi de aradığı türde romanları ve kitapları bularak kitaplığına ekledi.

Fuarda bir kaç gün zaman geçirdim. Çocukların kitapların arasında koşuşturmaları çok güzel bir sahne olarak gözlerimde kaldı. Yazarların kitaplarını görücüye sunmaları da ayrı bir güzellikti. Kitaplar üzerine yapılan sohbetlere şahit oldum.

Nitekim bazı anlar olur ki insanların hayatlarını etkiler. O anlar işte kitaplarla şekillenir. Bir kitap belki çoğu insanın hayatını değiştirmeye muktedirdir.

Fuar sonrasında bir kişi bile hayatını değiştirecek bir kitaba sahip olduysa ve hatta kitapları incelerken okuduğu bir cümle onun dimağında bir tat bıraktıysa yeterlidir.

Yazar söyleşilerine baktığımda ise daha çok kadın ve genç kızların katılımının fazla olduğunu gördüm. Özellikle aile ve çocuk söyleşilerinde kadınların ağırlıklı olması isabetliydi.

Bir toplumun temel yapı taşı kadınlardır. Onların bilgili ve mutlu olmaları geleceğimiz için umut verir.

Velhasıl; Hem dokunarak hem de görerek aldığımız kitaplar, almadan okuduğumuz cümleler için ve bilhassa bu kolaylık imkanını tanıdığı için başta başkanımıza sonra emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Sorgun 3. Kitap Fuarı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin