Esma ARSLAN avatarı
Esma ARSLAN
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Yaşam
  4. Sokak Hayvanları Günü’nde – En Sadık Dostlarımızı Unutmayalım!

Sokak Hayvanları Günü’nde – En Sadık Dostlarımızı Unutmayalım!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sokak köpekleri çoğu zaman sessizce sokaklarımızda dolaşır, göz ardı edilir ve yanlış anlaşılırlar. Ancak asla unutmamamız gereken bir şey var: Bu ruhlar başıboş yabancılar değil, bize ihtiyaç duyan varlıklardır. Onlar bize aittir, çünkü insan olmadan hayatta kalamazlar. Onlar sevgi dolu dostlardır ve sadece bir yuva bulmayı bekliyorlar.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

 

 

 

 

Hayatlarını keyfi olarak sonlandıran ölüm yasalarını kabul etmeyi bırakmalıyız. Bu yasalar nedeniyle hayatını kaybeden her köpek, sevgi ve güveni asla deneyimleme şansını bulamamış kaybolmuş bir kalptir. Hiçbir köpek, sokaklarda yalnız ve korku içinde yaşamayı ya da bir barınakta bir sevgi dokunuşu hissetmeden acı çekmeyi hak etmez.

 

Çözüm bizim elimizde: Satın almak yerine sahiplenmek. Barınaklar, yalnızca bir ailenin parçası olmayı bekleyen harika köpeklerle dolu. Onlar bir katalogdan seçilecek bir mal değil. Onlar sevgi veren ve sevgi almak isteyen sadık ruhlardır.

 

Sokak Hayvanları Günü‘nde bir farkındalık yaratalım. Hepimiz bir köpeğin hayatını değiştirme gücüne sahibiz – onlara bir yuva vererek ve onların sevildiğini göstererek. Birlikte bu hayvanlar için dünyayı değiştirebiliriz, onlara en çok ihtiyaç duydukları şeyi vererek: bir yuva, sevgi ve ikinci bir şans.

 

 

Sokak Hayvanları Günü’nde – En Sadık Dostlarımızı Unutmayalım!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin