1. Haberler
  2. Sanat
  3. Sivas Kongresi’nin Yıl Dönümüne Özel Sergi: Kemahlıoğlu Özel Koleksiyonu

Sivas Kongresi’nin Yıl Dönümüne Özel Sergi: Kemahlıoğlu Özel Koleksiyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Geleceğe Bir’İz Derneği ve Sergi Küratörü Caner Kemahlıoğlu 4 Eylül’ün 105. Yılına özel Sivas’ta önemli eserleri bir araya getirmeye hazırlanıyor. Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, protokol üyeleri ve sanatseverlerin beğenilerine sunmaya hazırlanıyor.

Geleceğe Bir’İz 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 105. Yılına özel Caner Kemahlıoğlu küratörlüğünde bir sergi programı ile derneğin sanatsal anlamdaki girişimciliğini de vurguluyor. Serginin içeriğinde için Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri, Sivas kentinin tarihi dokuları ve Türkiye’ye müzeciliği getiren isim Osman Hamdi Bey temasında “Kemahlıoğlu Özel Koleksiyonu” eserlerinden bazıları yer alacak. Sivas kentinin önemli tarihi dokularından Gök Medrese, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, Atatürk ve Kongre Müzesi gibi tarihi mekanlar işlendi. Bu konular adı altında toplamda 40 parçaya yakın eser sergilenecek. Program dahilinde 05.09.2024 ve 06.09.2024 tarihlerinde Güzel Sanatlar Galerisi’nin sergi salonunda gerçekleşecek.

Kemahlıoğlu Özel Koleksiyonu

 

 

 

 

Geleceğe Bir’İz Derneği, gençlerin bilim ve teknoloji alanında girişimciliğini arttırmak, hemen hemen her alanda bilim insanlarını davet ederek gençlerle buluşturup ufuklarını açmak, teknolojinin doğru kullanılması konusunda farkındalık oluşturmak, gençlerin kötü alışkanlıklara bulaşmadan alanında uzman kişi, kurum kuruluş ve yerel yönetimlerle işbirliği yaparak fikirlerinin olgunlaşmasını sağlayarak, geleceğimizin teminatları olan gençlerin heyecanına ortak olmak istediklerini belirtiyor. Ayrıca milli, manevi ve geleneksel değerlerimizin ışığında gençlerimizin aydınlanarak kendisine, ailesine ve topluma faydalı fertler olarak yetişmelerini sağlayabilmek amacıyla Geleceğe Bir’İz bırakmayı hedeflediklerini ifade ediyorlar.

 

Projedeki Sanatçılar ve Eserleri ise şöyle:

Caner Kemahlıoğlu – “Kaplumbağa Terbiyecisine Yeni Yorum”, Muhammet Hızır Yüksel – “İlahiyatçı’ya Yeni Yorum”, Metin Aykanat – “Silah Taciri’ne Yeni Yorum”,  Ali Rıza Kanaç – “Şehzade Türbesinde Derviş’e Yeni Yorum”, Özgür Boran Gültekin – “Atatürk”, Şerife Meral Eşmeler – “Yeşil Cami’de Kur’an Dersi”, “Şehzade Türbesinde Derviş” Eserlerine “Kalsedon Taşı Üzerine Yeni Yorum”, Onur Kavas – “İzzettin Keykavus” ve “Kur’an Okuyan Kız” Çinileri, Dilara Nur Kahraman – “Özel Tasarımı”, Buse Akdoğan – “Sivas’ın İlk Müzesi Buruciye Medresesi”, “Sivas Lisesi” Büşra Meydan – “Kur’an Okuyan Kız”, Deniz Serkan Özcan – “Pembe Başlıklı Kız”, Günsu Saraçoğlu – “Deve Kuşu Yumurtası Üzerine İki Müzisyen Kız”, Erdoğan Paksoy – “Geleceği Terbiyecisi I ve II” ve “Sarı Saçlı, Mavi Gözlüm”, Melih Can – “Ab-ı Hayat Çeşmesi”, Oğuzhan Bahadır Coşkun “Geçmişin İzinde Naile Hanım”, Gizem Tokay “İstanbul Hanımefendisi”, Okan Karakaya “İki Müzisyen Kız”, Turgay Çakmak “Atatürk” ve Ayşegül Baş – “Esmaül Hüsna”.

Ressam Caner Kemahlıoğlu
Ressam Caner Kemahlıoğlu

 

 

 

 

Arkeolog ve Ressam olan Osman Hamdi Bey, ‘Sivaslı bir ressam olsaydı Sivas’taki tarihi dokuları ve motiflerini eserlerine nasıl yansıtırdı?’ düşüncesiyle yola çıkılarak hazırlanan serginin ilk durağı müzenin 105. yılını da kapsamasıyla beraber Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi oldu. Ardından, 2024 yılının Müzeler Haftasına Özel olarak 4 ay boyunca Tunceli Müzesi’nde sergilenmiştir. Son olarak da 5 Eylül 2024 tarihinde “4 Eylül Kongresi’nin Anısına” özel serginin de içeriğine yeni eserler eklenerek iki gün gösterime çıkacak olan programa hazırlandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sivas Kongresi’nin Yıl Dönümüne Özel Sergi: Kemahlıoğlu Özel Koleksiyonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin