1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Lütfullah Kayalar’dan Anlamlı Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

Lütfullah Kayalar’dan Anlamlı Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

Lütfullah Kayalar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

İyi Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlayan Bursa Arena Eğitim Kurumları’nın açılışına katıldı.

Eğitim kurumunun açılışında bir konuşma yapan Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar; “Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin alacakları eğitimin şimdiden hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, bu eğitimin verilmesindeki en büyük görev ve sorumluluk değerli öğretmenlerimize düşmektedir.

Atatürk ‘Cehalete karşı bir zafer kazanılacaksa bu zaferin elde edilmesinin mimarları öğretmenlerimizdir’ demiştir. Gerek öğrencilerimize gerekse öğretmenlerimize Türk Eğitim dünyasına Bursa’nın eğitim camiasına bu yeni dönemin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Lütfullah Kayalar
İyi Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar

 

 

 

 

Elli haneli, Elektriği Suyu Olmayan Köyden, Bursa’da Bilim ve Teknolojiye Uzanan Serüvenin Hikayesi

Kayalar konuşmasının devamında; “Benim bugün burada olmam siyasetçi olarak değil, özel bir nedenden dolayıdır. Bugün açılışını yaptığımız Arena Eğitim Kurumları Yozgat Akdağmadeni’nden çok sevdiğim çok samimi bir dostum olan rahmetli Dursun Şahin Arslan’ın çocuklarının bir başarı öyküsüdür.

Burada Türkiye Cumhuriyeti tarihinin son otuz yıllık bir kesitini ortaya koyuyoruz. Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde Orta Anadolu’nun ortasında bir köy olan Uzakçay köyünün dağlarından gelen; elli haneli, elektriği suyu olmayan, stabilize yolu olan, camisi ve okulunun yarım olduğu bir yerde yetişen sekiz kardeşin başarısıdır. Dursun Şahin’in çocukları yılmadan, durmadan çok çalışarak Bursa’mızda Arena Eğitim Sistemini kuruyorlar. Bu bir tarih. Elli haneli yolu olmayan köyden Türkiye’nin en büyük illerinden birinde en önemli eğitim kurumlarını kuruyorlar. Rahmetli Dursun Şahin’in anısına Bursa’mıza ve Türk Eğitim dünyasına kazandırmış olan bu kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Eğer dünya ile yarışacaksak, bu yarışın neferleri bu genç çocuklarımız ve öğretmenlerimizdir. Bunu yeni teknolojiler ile yapmadığımız takdirde hiçbir şey ifade etmez. Yarış, bilim ve teknoloji ile mümkün olur” dedi.

Yozgat Milletvekili Kayalar, “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” diyerek Atatürk’ün sözleriyle sonlandırdı.

 

Lütfullah Kayalar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Lütfullah Kayalar’dan Anlamlı Eğitim Öğretim Yılı Açılışı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin