1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Akdağmadeni’nde Öğretmene Şiddete Tepki Gösterildi

Akdağmadeni’nde Öğretmene Şiddete Tepki Gösterildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akdağmadeni’nde öğrenci velisi tarafından bir öğretmenin darp edilmesi nedeniyle sendikalar tepki gösterdi. Hürriyetçi Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası Akdağmadeni’nde ortak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Hürriyetçi Eğitim-Sen İl Başkanı Selim Tanış ve Eğitim-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Sedat Tuygun da katıldı. Basın açıklaması metnini Hürriyetçi Eğitim-Sen Akdağmadeni İlçe temsilcisi Mustafa Kaplan okudu.

Akdagmadeni Egitim Is 1
Akdağmadeni'nde Öğretmene Şiddete Tepki Gösterildi 6

Konuyla ilgili açıklama ise şu şekilde:

“Bugün burada toplanma amacımız öğretmene uygulanan şiddeti ve mobbingi kınamaktır. Birkaç gün önce ilçemizin 75. Yıl Ortaokulunda görev yapan bir öğretmen arkadaşımız bir velinin saldırısına uğramıştır. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim yuvası olan okulun içerisinde gerçekleşen bu olayın kabul edilmesi mümkün değildir. Okulun güvenlik kamerası kaydı ve öğretmenimizin almış olduğu darp raporu ile kanıtlanan bu durum ‘sadece bir öğretmenin değil, tüm öğretmenlerin’ ortak sorunudur. Görevi başındaki bir devlet memuru olan öğretmene kalkan bu eller aslında her türlü fedakârlığı yapan eğitim neferlerine ve bu eğitim neferlerini görevlendiren yüce devletimize kalkmıştır.


Öğretmenimiz, öğrencilerinin gözünde anlatılması zor bir duruma düşmüştür. Bunun yanı sıra ufak bir yer olan ilçemizde de bu hadise hızla yayılmış ve öğretmenimizin itibarı sarsılmıştır. İlçemizde yaşanan bu menfur saldırının yaşandığı günlerde farklı illerdeki birkaç meslektaşımıza da çeşitli saldırılar gerçekleştirilmiştir. Kimisi okuluna giderken, kimisi okulun içerisinde darp edilmiştir.

Akdagmadeni Egitim Is 2
Akdağmadeni'nde Öğretmene Şiddete Tepki Gösterildi 7

Biz eğitim çalışanları olarak “güvenlik görevlisi” olmadığımızı anlatmaktan yorulduk. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim çalışanlarına uygulanan şiddeti engellemesi, öğrencilerimizin huzurla eğitim-öğretim ortamında durabilmesi için ‘her okula en az bir güvenlik görevlisi’ kadrosu vermesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra, öğrencilerin arasındaki sorunların velilere ve öğretmenlere yansımadan çözülmesi için mevzuatta gerekli düzenlemeler yapılarak disiplin çalışmalarının daha hızlı ve çözüm verecek şekilde yürütülmesi zaruridir. Eğitim çalışanlarına uygulanan şiddetin önlenmesi için ciddi yaptırımlardan oluşan bir kanun hazırlanmalı ve derhal uygulamaya konulmalıdır. Artık eğitim çalışanlarının sabrı kalmamıştır. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Bizi kendi canımızı ve itibarımızı korumak zorunda bırakanlara da hakkımız helal değildir.


En kısa sürede gerekli çalışmaların yapılacağını umut ederek basın açıklamamıza son veriyor, desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Akdağmadeni’nde Öğretmene Şiddete Tepki Gösterildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin