1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Yozgat Şehir Hastanesi’nde Başarılı Geçen KBB Operasyonu

Yozgat Şehir Hastanesi’nde Başarılı Geçen KBB Operasyonu

Yozgat Şehir Hastanesi Taha Yasin Yıldız
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat Şehir Hastanesi’ne boynunda şişlik şikayetiyle başvuran hastanın, tükürük bezi kanseri teşhisi konulan hastalığı başarılı bir operasyonla tedavi edildi.

Yozgat Şehir Hastanesi Taha Yasin Yıldız

 

Yozgat Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Doktoru olan Op. Dr. Taha Yasin Yıldız, baş boyun bölgesinde görülen kanserlerden yaklaşık %5’inin tükürük bezi kanserleri olduğunu söyledi.

Op. Dr. Taha Yasin Yıldız “Baş boyun bölgesinde görülen kanserlerden yaklaşık %5’i tükürük bezi kanserleridir. Bunlardan ise en sık görüleni parotis tümörleridir. Genellikle iyi huylu (benign) olsa da, bazıları kötü huylu (malign) olabilir.

Parotis kanserinin birincil tedavisi genellikle cerrahidir. Tümörün boyutuna, konumuna ve yayılımına bağlı olarak farklı cerrahi yöntemler kullanılır. Parotidektomi adı verilen bu ameliyatta, tümör ve çevresindeki sağlıklı doku çıkarılır. Yüz sinirlerine yakınlık durumu cerrahi zorluklar yaratabilir. Hastamız 56 yaşında polikliniğimize boyunda şişlik şikayetiyle geldi.

Yozgat Şehir Hastanesi Taha Yasin Yıldız

 

 

Yaptığımız kontroller sonucunda ameliyata karar verdik. Yüzeyel Parotidektomi ameliyatını gerçekleştirdik ve hastamızın boyun bölgesinden 5 cm boyutunda kitle çıkardık. Ameliyat sonrasındaki sürecini de takip ettiğimiz hastamız sağlığına kavuştu. Hastanemizde bu tür ameliyatları başarıyla yapmaya devam ediyoruz” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Yozgat Şehir Hastanesi’nde Başarılı Geçen KBB Operasyonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin