1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Şehit Olan Amcasının Ardından, Yeğeni Polis Oldu ve İsmini Yaşatıyor

Şehit Olan Amcasının Ardından, Yeğeni Polis Oldu ve İsmini Yaşatıyor

Polis Memuru Adnan Altunok
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1977 yılında Sorgun Yazılıtaş Köyü‘nde doğan Adnan Altunok, eğitim hayatına Yozgat merkezde devam etti. 1997 yılında, teskeresine 9 gün kala vatani görevini yaptığı Şırnak Çelik Karakolu‘nda şehit oldu. Adnan Altunok ‘un ağabeyi Vedat Altunok’un düğününe iki hafta vardı. Düğün evi taziye evine dönüştü.

Şehit Adnan Altunok
Şehit Adnan Altunok

 

 

Daha sonra Vedat Altunok’un dünyaya gelen oğluna, şehit olan amcasının adını verdiler. Adnan Altunok, amcasının şehadetinden etkilenerek bu yolda yürümeye karar verdi. Polislik sınavlarına girerek polis olmaya hak kazandı. Kayseri’de Polis Okulu’nda okuyan yeğen Adnan Altunok, üniformasıyla amcasının kabrine giderek dua etti. Daha sonra ilk görev yeri olan İstanbul’da göreve başladı.

Polis Memuru Adnan Altunok (1)
Polis Memuru Şehit Yeğeni Adnan Altunok

 

 

 

 

Şehit ateşinin düştüğü Altunok Ailesi’nden Vedat Altunok “Düğünüme iki hafta, kardeşimin teskeresine ise 9 gün kalmıştı. Kardeşim şehit oldu. Oğlum amcasını hiç görmedi. Ama biz ona hem amcasının adını verdik hem de aynı vatan davasını oğlumun sürdürmesini istedik. Bir ölür bin diriliriz hislerini yaşatmak istedim. Kardeşimin anısının ve hatırasının yaşatılmasını istiyorum. Babamız Zübeyir Altunok ise Yozgat’ta uzun yıllar Şehit Aileleri Dernek Başkanlığı yaptı. Kardeşim Adnan Altunok’un hatırasının yaşatılmasını ve unutulmamasını istiyorum. Bu vesileyle kardeşimi ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Allah vatanımızı ve milletimizi korusun” dedi.

 

Şehit Aileleri Dernek Başkanı Zübeyir Altunok
Şehit Aileleri Dernek Başkanı Zübeyir Altunok

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Şehit Olan Amcasının Ardından, Yeğeni Polis Oldu ve İsmini Yaşatıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin