Sorgun‘da yaşayan, evli ve 3 çocuk annesi olan Arife Güneş hobi amacıyla katıldığı kurslar sayesinde kendi iş yerini açtı.
Arife Güneş, boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla Sorgun Belediyesi Hilal Evleri‘ne kaydoldu. Burada önce takı tasarımı kursuyla başlayıp daha sonra dikiş kursuna katılan Güneş, dikiş dikmeyi öğrendi. Şehir dışına gittiği zamanlarda çevresindekilerin sipariş ettiği kumaş ihtiyaçlarını alıp getiren Arife Güneş’e tanıdıklarının, ‘Senin getirdiğin kumaşlardan alalım, senden alışveriş yapalım’ demeleri üzerine kendi iş yerini açmaya karar verdi.
Arkadaşlar ‘Sen getir, senden alalım’ dediler
Kendi iş yerini açmasına kadar uzanan yolculuğu anlatan Güneş, “50 kilo kumaşla başladım, 50 kilo 100 kiloya çıktı. Bunun satışını evden yapıyordum. Daha sonrasında kurslardan talep oldu. Kurslara malzeme temini için gitmeye başladım. Alışveriş yapan arkadaşlar birbirine söylemeye başladı. Arkadaşlar ‘Sen getir, senden alalım’ diye teklifte bulundular. Bu işe böyle başladım. Artık 100 kilolar 500 kiloya hatta 1 tona çıkınca eve sığmamaya başladık. Minibüs aldık, pazarlara çıkmaya başladık. Baktık oralar da yeterli değil, iş yerimizi açmaya karar verdik. Allah razı olsun eşim ve çocuklarım destekçi oldular. Şimdi ailecek bu işi yapıyoruz. Şimdi bir müşterim geldiğinde kumaşı alıp uygun fiyatlı kıyafetler diktiği zaman onlar da mutlu oluyor ben de mutlu oluyorum” dedi.
Kumaşlarını farklı illerden ve toptancılardan temin ettiğini belirten Arife Güneş, en kaliteli malzemeyi en uyguna getirmeye çalıştığını söyledi. “Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. Övgüler aldığımız da oluyor eleştiri aldığımız da. Eleştirilere bakıyoruz, kendimizi düzeltmeye çalışıyoruz. Hatalarımızı gidermeye çalışıyoruz. Bu işe başlayalı 1 yıl oldu. İş yerimizi açalı 6-7 ay kadar oldu. Talepler şükürler olsun oldukça yoğun. Sorgun’da kumaş ihtiyacı konusunda bir açık vardı. Kumaş almak için farklı illere giden veya kargoyla getirenler vardı. Ancak kumaşta en önemli olan şey dokunarak almaktır. Kalitesine, dokusuna, rengine bakarak alınması lazım. Müşterilerimiz gelip görerek, dokunarak, kalitesine bakarak uygun fiyata içleri rahat ederek kumaşlarını alıyorlar” dedi.
Şu an şardonlu, şardonsuz, üç iplik, viskon, iki iplik ve hemen hemen pek çok farklı çeşitte kumaşları olduğunu belirten Güneş, yakın zamanda ev tekstili üzerine ihtiyaç duyulan ürünlerden de getireceklerini söyledi. Dikişe dair her şeye dair hizmet vermek istediklerini ifade etti.
Arife Güneş ayrıca “Hilal Evleri’nde takı tasarımı ile başladığım kurslara dikiş kursu ile devam ettim. Yaptığımız el emeği ürünlerimizi sergileyeceğimiz ücretsiz organizasyonlar düzenlendi. Ürettiğimiz ürünlerin karşılığı bizde kaldı. Daha sonrasında dikiş kursunda kumaş ihtiyacını fark ettiğimde zaten bir iş arayışı içerisindeydim. Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci’ye bizlere bu imkanları sunduğu için teşekkür ediyorum. Ayrıca Aile Destek Merkezi (ADEM) açıldı. Onların da kumaş ihtiyaçları olduğunda yardımcı oluyoruz. Bu tür kurslar Sorgun’a kazandırıldığı için çok memnun oluyoruz, teşekkür ederiz. Aynı zamanda müşterilerimize, aileme, çocuklarıma ve bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.