1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Gönül ve Emek Birliği İle Faaliyet Gösteriyor

Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Gönül ve Emek Birliği İle Faaliyet Gösteriyor

Sorgun Şeker Pancarı kooperatifi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Sorgun’da faaliyet gösteren S.S. Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi‘nin kuruluşundan günümüze uzanan sürecindeki çalışmaları hakkında bilgi aldık.

 

Sorgun Şeker Pancarı kooperatifi

 

 

11.07.2000 tarihinde kurulan S.S. Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi merkezi Sorgun’da olup Sorgun, Sarıkaya, Şefaatli, Çekerek, Aydıncık, Kadışehri, Saraykent ve Akdağmadeni ilçelerinde toplamda ise 43.000 üyesi ile Yozgat’ın en büyük sivil toplum örgütü olarak faaliyet gösteriyor. Yozgat Pancar Kooperatifinin 2012 yılında üyelerinin yoğun desteğini alarak seçilen Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Arslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile göreve geldikleri ilk günden itibaren faaliyetlerine hız vererek, faaliyet alanını her geçen yıl genişleten, uygun fiyat ve ödeme koşulları ile bölge çiftçilerinin her türlü tohum, gübre, ziraii ilaç, yem ve makine ekipman tedarik noktasında hizmet veren aynı zamanda faaliyet gösterdiği ilçelerde tarımsal alandaki piyasalarda dengeleyici önemli bir unsur haline geldi.

Sorgun Şeker Pancarı kooperatifi

 

 

 

2014 yılında Kooperatif Merkezinde bulunan depoların çatılarına Güneş Enerji Sistemi kurarak kendi elektriğini üreten kuruluş olarak Yozgat’ta bir ilk gerçekleştirildi. Ayrıca bünyesinde bulunan makine ekipman parkı ile çiftçilerine hizmet vermektedir.

Sorgun Şeker Pancarı kooperatifi

 

 

Sorgun, Sarıkaya ve Şefaatli ilçelerinde üyeleri ile yapmış olduğu sözleşmeler kapsamında Sertifikalı Makarnalık ve Ekmeklik buğday tohumluğu üretimi gerçekleştirerek hem üreticilerine hem bölgemize hem de ülkemize tarımsal alanda katkılar sunmaktadır. Son sistem eleme tesisine sahip olan Pancar Ekicileri Kooperatifi alanında uzmanlaşmış ziraat mühendisleri kontrolünde uygun fiyat, kaliteli hizmet anlayışı ile buğday, arpa, nohut tohumu elemesi yapmaktadır. Toplamda 8 mağazası bulunan Yozgat Pancar Kooperatifi bünyesinde istihdam edilen, kendi alanlarında uzmanlaşmış genç dinamik ve çalışkan kadrosu ile toplamda 457 köye ücretsiz tarım danışmanlığı hizmeti vermektedir.

 

Sorgun Şeker Pancarı kooperatifi

3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Gönül ve Emek Birliği İle Faaliyet Gösteriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin