1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Sorgun Müftülüğü Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı Düzenledi

Sorgun Müftülüğü Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı Düzenledi

Sorgun Müftülüğü Kutlu Doğum Programı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorgun Müftülüğü tarafından Hazreti Peygamberin doğumu münasebetiyle düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası konferansı, Diyanet Akademi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan’ın katılımıyla İlyas Arslan Salonu’nda yapıldı.

Programa Sorgun Müftüsü İsa Yaykın, Yozgat Müftüsü Ali Gülden, Sorgun Müftülüğü personeli ve protokol üyeleri katıldı.

Sorgun Müftüsü İsa Yaykın
Sorgun Müftüsü İsa Yaykın

 

 

Program İstiklal Marşı’nın okunması ve Sorgun Yeni Camii İmamı Ahmet Çınar Çetin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sorgun Müftüsü İsa Yaykın, yaptığı açılış konuşmasında “Sorgun Müftülüğü olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın misyon ve vizyonu doğrultusunda iki yüz seksen beş din gönüllüsü hocalarımızla, Kur’an kurslarımızla, camiilerimizle, esnafımızla kısacası başkanlığımızın anayasal bir kurum olarak bu toplumda bu millete hizmet etme hakkı verilmiş olan bütün alanlarda çok muhterem değerli hocalarımızla hizmet etmeye devam ediyoruz. Yaklaşık sekiz aylık bir süre önce göreve başlamış bulunmaktayım. Gördüğüm kadarıyla özellikle 4-6 yaş eğitimlerinde ilköğretim çağında olan çocuklarımızın yaklaşık %51’ine, yedi müstakil Kur’an kursumuzla ulaşmışız. İnşallah önümüzdeki dönemlerde daha da ileri seviyelere çıkmaya gayret edeceğiz.

Son sekiz ayda yaklaşık yetmiş hafızımızla Yozgat İl Müftülüğü‘müzdeki Kur’an hizmetine katkıda bulunduk. Zekat hizmetinde nüfus ölçek durumuna göre ileri seviyelerdeyiz. Geçen yıla oranla bu yıl vekaletle kurban organizasyonunda yedi yüz elli gibi bir sayıya ulaştılar. Bize emek veren devletimize, ailelerimize karşı yüklenmiş olduğumuz sorumluluğu yerine getirmeye gayret ediyoruz” dedi.

 

Yozgat Müftüsü Ali Gülden
Yozgat Müftüsü Ali Gülden

 

 

Yozgat Müftüsü Ali Gülden ise “Peygamber Efendimizin doğumu bizim bir araya gelmemize vesile oldu. Biz Peygamberimizi örnek almak, anmak, anlamak ve ondan kendi hayatımıza bir şeyler taşımak üzere bir araya geldik. O, yaşadığı sıkıntıların içerisinden insanlığa örnek bir yaşantı sundu, insanlığa örnek olarak takdim edildi” dedi.

Doç.Dr. Enver Osman Kaan
Doç.Dr. Enver Osman Kaan

 

 

 

 

Diyanet Akademi Başkanı Doç.Dr. Enver Osman Kaan “Toplumumuzda bir şahsiyet problemi var. Bu problem sebebiyle ‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası‘ diye bir başlık atılmış. Eğer toplumda şahsiyetli müftüler, şahsiyetli vaizler, şahsiyetli imamlar, müezzinler, Kur’an Kursu öğreticileri olursa din diyanet emin ellerde olur. Eğer idareciler şahsiyetli olursa, devlet ve kurumları emin ellerde olur. Hakim, savcı, avukat şahsiyetli olursa adalet emin ellerde olur. İş adamı, sanayici, esnaf, tüccar şahsiyetli olursa ekonomi ve ticaret emin ellerde olur. Ordu, komutan, asker şahsiyetli olursa emniyet ve vatan emin ellerde olur. Mimar, mühendis şahsiyetli olursa evler, binalar emin ellerde olur. Doktor, hemşire şahsiyetli olursa sağlık emin ellerde olur. Akademisyen, öğretmen şahsiyetli olursa eğitim ve nesiller emin ellerde olur. Gazeteci, televizyoncu, yönetmen, bankacı, şoför şahsiyetli olursa onurumuz, şerefimiz ve hayatımız emin ellerde olur” diyerek konuya değindi.

Program sonunda plaket takdim edildi ve katılımcılara gül hediye edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sorgun Müftülüğü Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı Düzenledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin