1. Haberler
  2. Yaşam
  3. 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk‘e ‘Mareşal‘ rütbesi ve ‘Gazi‘ unvanı verilmiştir. Bu nedenle 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Gaziler Günü Sorgun’da Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Garnizon Komutanı Binbaşı İlker Tanrıöver, Sorgun Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erkılıçoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Emrah Kayış, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Gaziler Günü programı

 

 

 

 

Program, çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Beytullah Yılmaz yaptı. Konuşmasında “Değerli konuklar, tarih, birlik bütünlüğünü kaybetmiş ulusların yaşam sahnesinden silinip gittiğini gösteren ibret sahneleriyle doludur. Bunu çok iyi bilen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, mücadelesine başlarken ‘Milli hudutlar dahilinde vatan bütündür, parçalanamaz’ prensibini bağımsızlık savaşının temeli olarak vaaz etmiş ve sonunda bu hedefi gerçekleştirmiştir. Her Türk evladı atalarından devraldığı bu şanlı ve kutsal emaneti daha mükemmel olarak gelecek nesillere teslim etmek azim ve kararlılığındadır. Kahraman gazilerimiz; sizler ve şehitlerimiz kutsal vatan görevinin en yücesini yaptınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Yüce Türk milleti daima yanınızdadır ve yanınızda olacaktır. Ne mutlu bu vatan için kanını ve canını verene! Ne mutlu Türk’üm diyene” cümlelerine yer verdi.

Gaziler Günü programı

 

 

 

Gaziler adına konuşma yapan Ömer Güran ise “Bugün bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaşan sizlere tüm gaziler adına teşekkür ederim. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir, hayattaki gazilerimize sevgi ve şükranlarımı sunarım. 19 Eylül Gaziler Günümüz kutlu olsun” dedi.

Gaziler Günü programı

 

 

 

 

Program sona erdikten sonra bir araya gelen gaziler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin