1. Haberler
  2. Genel Kültür
  3. 38 Yıllık Meslek Aşkı Baba Evini Kütüphaneye Çevirtti

38 Yıllık Meslek Aşkı Baba Evini Kütüphaneye Çevirtti

Selahattin Öztürk Kütüphane
Selahattin Öztürk Kütüphane
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da 38 yıl kütüphanecilik mesleğini yaptıktan sonra emekli olan ve memleketi Yozgat’a baba evine dönen Selahattin Öztürk, meslek hayatı boyunca biriktirdiği kitap ve dergilerle evini kütüphaneye çevirdi.

Selahattin Öztürk Kütüphane
Selahattin Öztürk

İstanbul’da 38 yıl boyunca süren kütüphanecilik mesleğinden bir süre önce emekli olan Selahattin Öztürk (60), doğup büyüdüğü memleketi Yozgat’ın Fatih Mahallesi’ndeki baba ocağına geri döndü. 1982-86 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümünden mezun olduktan sonra aktif meslek hayatına başlayan Öztürk, ilk görev yeri olan TDV İslam Araştırmaları Merkezi Kütüphanesinde 25 yıl boyunca kütüphanecilik hizmetini sürdürdü. Daha sonra eserlerin dijital ortama aktarılması projelerinde proje sorumlusu olarak çalışan ardından 2017 yılında İstanbul Zeytinburnu Belediyesi Millet Kıraathanelerinde 7 yıl kütüphanede görev yapan Öztürk, 2023 yılının Eylül ayında memleketi Yozgat’taki baba evine dönüş yaptı.

Selahattin Öztürk Kütüphane
Selahattin Öztürk

Hayatını kitaplara adayan ve 38 yıl boyunca biriktirdiği binlerce kitap ve dergi ile baba ocağına dönen Öztürk, evinin bir bölümünü kütüphaneye dönüştürmeye karar verdi. 18 ila 20 bin arasında kitap ve dergiden oluşan kütüphanesine gözü gibi bakan Öztürk, kütüphanesini vatandaşların istifadesine sunmak ve toplumda okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için harekete geçti. Emekli olduktan sonra baba ocağında dijital arşivini kullanarak çalışmalarını sürdüren Öztürk, kitap ve dergilerinin vatandaşın hizmetine sunulabilmesi için daimi bir yere ihtiyacı olduğunu ve bu yönde çalışmalarının sürdüğünü de söyledi. Emekli olmasına rağmen kitaplarla gönül bağını koparmayan Öztürk, kütüphanedeki kitap ve dergilerin sayısını da artırmaya devam ediyor.

Kaynak: İHA (https://www.iha.com.tr/yozgat-haberleri/38-yillik-meslek-aski-baba-evini-kutuphaneye-cevirtti-82250188)

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
38 Yıllık Meslek Aşkı Baba Evini Kütüphaneye Çevirtti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin