1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesi’nde Bilim Fuarı Düzenlendi

Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesi’nde Bilim Fuarı Düzenlendi

Fen Lisesi Tübitak fuarı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorgun Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesi‘nde TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi. Fuara Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Öcal, Fen Lisesi Müdürü Mustafa Kaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler, danışman öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları projeleri tanıttılar. TÜBİTAK Bilim Fuarı, öğrencilerin bilim ve teknoloji alanında yaratıcı projelerini sergiledikleri, araştırma yapma ve sunma becerilerini geliştirdikleri önemli bir etkinlik olmasıyla ön plana çıkıyor. Bu fuarlar, öğrencilerin bilimsel düşünme yetilerini güçlendirmeleri, meraklarını beslemeleri ve gerçek dünya problemlerine çözüm aramaları açısından büyük önem taşıyor.

Fen Lisesi Tübitak fuarı

Ünlü Mucit Nikola Tesla‘dan ilham alınarak geliştirilen elektromanyetizma deneyi, çinko oksit ve kantaron yağı baz alınarak elde edilen yanık iyileştirici krem deneyi, alıç çekirdeklerinin sülfürik asitte bekletilip kurutulmasıyla suları temizleyen doğal yöntem deneyi, serumların hastaların özelliklerine ve ihtiyaçlarına göre verilmesini amaçlayan sinyalizasyon sistemi deneyi, biyolojik çeşitlilik deneyi, ruhsal sıkıntılara iyi gelen müzik makamlarıyla ney dinletisi deneyi, matematik ve paradoks deneyleri yapılan çalışmalardan sadece birkaçını içeriyor.

Fen Lisesi Tübitak fuarı

TÜBİTAK Bilim Fuarları, öğrencilerin bilimsel araştırma yapma, problem çözme, yaratıcı düşünme ve etkili iletişim becerilerini geliştirmeleri için önemli bir fırsattır. Bu süreçte öğretmenlerin rehberliği ve desteği, öğrencilerin başarılarını artırmada önemli rol oynuyor.

Fen Lisesi Tübitak fuarı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesi’nde Bilim Fuarı Düzenlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin