1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Minikler Çini İle Tanıştı

Minikler Çini İle Tanıştı

Özel Sorgun Kreş
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Sorgun Çocuk Akademi Kreş ve Gündüz Bakımevi‘nde kreş öğrencileri çini boyama ile tanıştı. Çocukların yaratıcılığını ve el becerilerini geliştiren bu etkinlik, çocuklara çini sanatını tanıtmayı ve öğretmeyi amaçlıyor.

Özel Sorgun Kreş

Her ay farklı bir etkinliğin yapılması planlanan kreşte ilk olarak çini sanatı seçildi. Çocukların kültürümüze yönelik öğeleri keşfetmesi, ellerine toprak hammaddesi almaları ve toprakla buluşmaları önem taşıyor.

Çini Destinatörü Hale Ekim‘in tasvirleriyle çini sanatını kavrayan çocuklar merak dolu bir maceraya koyuldu.

Çini Destinatörü Hale Ekim
Çini Destinatörü Hale Ekim

 

Etkinlik için öncelikle işlenmemiş seramik yüzeye, güvenli boyalara, ince ve kalın uçlu fırçalara, önlük ve şablonlara ihtiyaç duyan çocuklar, merakla ve birbirinden farklı sorular sorarak başladı. Çocukların boyadığı küçük tabaklar boyama işleminin ardından fırınlama yapılarak evde, mutfakta kullanılabilir nesneler haline dönüştürülecek. Eğlenerek öğrenen çocuklar bu sayede klasik bir kağıt boyama etkinliğinden çok daha fazlasını keşfetmiş olacak.

Bu tür etkinlikler, çocukların el becerilerini geliştirirken aynı zamanda sanat ve kültür hakkında bilgi edinmelerine yardımcı olacak.

 

Özel Sorgun Çocuk Akademi Kreş
Özel Sorgun Çocuk Akademi Kreş

2
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Minikler Çini İle Tanıştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin