1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bahadın’da Öykü Yarışmasından Kadın İstihdamına Dair Her Şey Var

Bahadın’da Öykü Yarışmasından Kadın İstihdamına Dair Her Şey Var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bulunan Bahadın Beldesi’nde,  Belediye Başkanı Sami Eroğlu, beldenin tanıtımına yönelik toplantı düzenledi.

Beldede bulunan tarihi ve istihdama yönelik alanların tanıtımına ilk olarak Arif Hoca Müzesi’nden başlayan Başkan Eroğlu, “Yozgat civarında kullanılan el işçiliğine dayalı aletlerin sergilendiği bir müze. Yozgat veya Bahadın’da tarihe geçmiş, bu ülkenin kuruluşunda emek vermiş, canını vermiş Bahadınlı Kurtuluş Savaşı gazisi veya şehitlerinin hikayelerini içeren büstlerini dikeceğiz. Ben onlardan birinin torunuyum. Benim dedem Kurtuluş Savaşı gazisi. İstiklal Madalyası var. Ben de her törende madalyamı takarım” dedi.

 

Bahadın Belediye Başkanı Sami Eroğlu

 

 

Bahadın’ın tarihi ve turistik yönlerinden söz eden Eroğlu “Zeynel Höyüğü dediğimiz bölgede birtakım kalıntılar ve ziynet eşyaları bulundu. Orası şu anda sit alanı ilan edildi. Bu coğrafya birçok uygarlığın birçok etnik yapının yaşadığı yer. Her millete ve etnik yapıya ait kalıntıları bulmak mümkün. Biz buradan sıcak su kaynağının da çıkacağını düşünüyoruz. Çünkü Sorgun, Sarıkaya, Saraykent üçgeninin ortasında bulunan Bahadın’da da sıcak su vardır. Bizim de geleceğimiz turizm. Kırsal, termal, tarihi ve inanç turizmi geleceğimiz. Bahadın’ın geleceğini turizmde görüyoruz” dedi.

 

Kültürel faaliyetlere de değinen Eroğlu, müzeye adını veren Arif Hoca Öykü Ödülü’nden söz etti. Ödül ekibinin sekreterya görevinde olduğunu belirten Eroğlu, “Bahadın Kültür Şenliği’nde ödülümüzü veririz. Müzenin yanındaki alana çadır kurar, söyleşiler yaparız. Ödül törenimizi de burada gerçekleştiririz. Arif Baş, bizim bir değerimizdir. Hem müze hem de ödül töreni aracılığıyla kendisini yaşatmak bizim boynumuzun borcudur” cümlelerine yer verdi.

 

Bahadın Belediye Başkanı Sami Eroğlu

 

 

Arif Baş Öykü Ödülü’nün yanı sıra bir edebiyat yarışması daha olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, “Gülten Akın adına düzenlediğimiz şiir yarışması var. Biliyorsunuz Gülten Akın Yozgatlıdır. Balıkesir veya farklı yerlerden Gülten Akın’a sahip çıkıyorlar. Çünkü Gülten Akın yaşamının bir dönemini Balıkesir’de geçirmiş. Bu konuda Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Belediyesi ile temasımız var. Gülten Akın’ın yerinin Bahadın Yozgat olduğunu söyledik. Onlar da sağ olsunlar kabul ettiler. Balat Şiir Vakfı öncülüğünde ‘Gülten Akın Şiir Ödülü’ yapıyoruz. İkincisini düzenledik. Bahadın’da ödül töreni düzenleniyor. Türkiye’nin sayılı şairleri o ödül töreninde jüri üyeliği yaptı. Jüri üyeleri ile söyleşi de düzenliyoruz” dedi.

 

Bahadın Yaşlanma Vakfı’nın işleyişiyle ilgili bilgi veren Eroğlu “Bahadın Yaşlanma Vakfı, otel konseptinde hizmet veriyor yaşlılarımıza. Burası bir huzur evi değil, burası bir yaşlı bakım merkezi değil. Burası neredeyse beş yıldızlı bir otel” cümlelerini kullandı. Yaşlanma Vakfı’nda konaklayan ulu çınarlarla sohbet eden Eroğlu, herkesle tek tek sohbet etti. Yaşlanma Vakfı’nda deprem bölgesinden getirilen Emire Çelik’ten söz eden Eroğlu ” 6 Şubat depremi için toplanan yardım konvoyuna katıldım. Yardımlarımızı deprem bölgesine götürmeye gittik. Emire teyzeyi biz Antep’ten getirdik. Orada depremzede idi. Aslında geçici süre için üç aylığına gelmişti ancak burayı sevdi gitmek istemedi. Bahadınlı oldu” şeklinde konuştu.

 

Bahadın’daki Kadın İstihdam Merkezi Japonya tarafından yaklaşık 90 bin dolara mal olarak yapılan bir kuruluş. Kadınların istihdam edilmesi ve ekonomik hayata kazandırılması amacıyla yaptırılan bu kuruluşa ait alanın eskiden atıl durumda hafriyat alanı olarak kullanıldığı belirten Eroğlu, “Burayı temizledik. 80-100 tane meyve ağacı diktik. Buradaki meyveleri kadınlar toplayacak, işleyerek pazarladıktan sonra aile ekonomisine katkı sağlayacaklar” şeklinde bilgi verdi. Üretime öncülük eden kadınlarla kasabada harika işler çıkaracaklarını vurgulayan Eroğlu, atıl durumda olan binanın anahtarını mazbatayı alır almaz kadınlara teslim ettiğini belirtti.

 

Hollanda’da İş İnsanı olan Umut Akpınar’ın kıraç topraklarda da kirazın yetişebileceğini ispatladığını ifade eden Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü ” Umut Akpınar 140 dönümlük kiraz bahçesi kurdu. Kendi şahsi amacı için değil Bahadın yararına kullanmak için kurdu. Kiraz bahçelerini bağışlayacak durumda. Yaz boyu orada birbirinden farklı kirazlar yiyebilirsiniz” dedi.

Kirazlar hakkında anısına değinen Eroğlu “Yozgat Valisi’ni ziyaret ettiğimizde kiraz götürdük. Genelde Ağustos ayında kiraz bulunmaz. Bizim götürdüğümüz kirazlar hala canlı ve lezzetliydi. Valilik çalışanları kirazı görünce oldukça şaşırdılar. Çünkü o gün Valimizin, Ulaştırma Bakanımızla bir randevusu varmış. Kabalı’nın kiraz bahçelerini tanıtmak için istedikleri kiraz kurtlu çıkmış. Biz de kiraz götürdüğümüzde bulmuş gibi sevindiler. Yani o gün Ulaştırma Bakanımızın masasında Bahadın kirazları tüketildi” diyerek kirazların serüveninden söz etti.

 

Bahadın Belediye Başkanı Sami Eroğlu

 

 

Kadın İstihdam Merkezi’ndeki üreticilerden Pervin Koç, “Çocuklarımı büyüttükten sonra bir şeyler yapmak istedim. Arkadaşlarımla bir araya gelerek dernek kurduk. Derneğimiz kurulalı 7 yıl oldu. Yöresel ürünlerimizi yapıyoruz. Oldukça talep var. Lezzetli ve hijyenik üretim yapıyoruz. Erişte, kavurga, ayva ve kayısı reçeli, madımak, kiraz sapı, kekik, kıymalı mantı yaptığımız ürünler arasında. Talep nereden olursa oraya ürünlerimizden gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Bahadın’da Öykü Yarışmasından Kadın İstihdamına Dair Her Şey Var
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin