1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Yozgat’ta Hayvan Hakları Konusunda Basın Açıklaması Yapıldı

Yozgat’ta Hayvan Hakları Konusunda Basın Açıklaması Yapıldı

Yozgat Hayvanseverler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik TBMM’ye sunulan yasa tasarısına karşı ülke genelinde ve Yozgat‘ta hayvanseverler açıklama yaptı.

Açıklamalarında belediyelerin hayvanların kısırlaştırılması ve bakımevi yaptırması gerektiğini belirten hayvanseverler, görev ihmalinde bulunulduğunu belirtti. 20 bine yakın köyde yaşayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşın ve köylülerin canını, malını, hayvanını koruyan köpek yavrularının sokağa atılmasıyla ‘sokak köpeği‘ kavramının oluştuğu vurgulandı.

Yozgat Hayvanseverler

 

 

Cumhurbaşkanına seslenen hayvanseverler, yasa tasarısının geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Açıklamada 76 yaşındaki Melek Ekici, gözyaşları içerisinde yetkililere seslendi. “Tayyip Erdoğan, size sesleniyorum özellikle. Ben bugün ne için buraya geldim biliyor musunuz? Ameliyatlı olarak geldim. Sizin vicdanınıza sesleniyorum, kefenimi boynuma takarak geldim. Size sığınıyorum, sizin vicdanınıza sığınıyorum. 2004 yılında güzel bir kanun çıkardınız. Kefenimle beraber diz çöküyorum, ilk önce Allah’ın karşısında diz çöküyorum, sonra sizin karşınızda, Allah rızası için bu kanuna siz hayır deyin. Çoluğunuzun çocuğunuzun, torununuzun, hanımınızın, ananızın, babanızın başı gözü hürmetine. Ne olur bu kanuna hayır deyin, hayır deyin” dedi.

 

Yozgat Hayvanseverler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Yozgat’ta Hayvan Hakları Konusunda Basın Açıklaması Yapıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin