1. Haberler
  2. Tarım
  3. Tarımın Kalbi Yozgat’ta Atıyor

Tarımın Kalbi Yozgat’ta Atıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya başkanlığında yapılan toplantıda İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve konu sorumluları hazır bulundu.
Toplantıda öncelikle geride bırakılan üretim sezonunun değerlendirilmesi yapıldı. Genel olarak Yozgat’ın hububatta bereketli bir sezon geçirdiği ve rekoltenin yüksek olduğu sonucu paylaşıldı. 2024 yılı yeni sezonla ilgili olarak hazırlıklarına başlanılması gerektiği söylendi. Ayrıca toplantıda devam eden 2023 yılı Güz dönemi şap aşılaması kampanyası değerlendirildi. Hayvan Sağlığı konuları ele alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın diğer bir konusu olan gıdayla ilgili devam eden denetimler görüşüldü.

Yozgat Il Tarim Mud.1
Tarımın Kalbi Yozgat'ta Atıyor 7

Toplantıda Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya’nın yaptığı açıklama da şu şekildeydi: “Malumunuz tarımsal üretim artık en önemli gündem maddelerinin başında geliyor. Yozgat’ta 45.000’e yakın çiftçisiyle 18.000 hayvancılık işletmesiyle Türkiye’nin 5. Ekilebilir Arazisine sahip önemli bir üretim merkezi konumundadır. Ülkemiz için önemli olan bütün stratejik ürünlerde hububatta, baklagilde, şeker pancarında ilk beştedir. Buna ülkemiz için diğer bir stratejik ürün olan yağlık ayçiçeğini eklemek de hedeflerimiz arasındadır. Son üç yılda yapılan çalışmalarla bunda da önemli mesafe aldık.

Yozgat Il Tarim Mud.2
Tarımın Kalbi Yozgat'ta Atıyor 8

Artık biliyorsunuz dekara bir kilo verim dahi çok kıymetli bu bağlamda hububatta ve baklagilde Bakanlığımız Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’yle yerli ve milli çeşitlerimizin çiftçilere tanıtımı için ortak denemeler kurmaktayız. Ayrıca 70’e yakın değişik ürün gruplarında deneme ve demonstrasyonlar gerçekleştirmekteyiz. Sonuçlarını düzenlediğimiz etkinliklerle üreticilerimizle paylaşmaktayız. Hayvancılıkta özellikle bizim teşvik ettiğimiz koyun yetiştiriciliğinde sayımız artmaktadır. Hayvan hastalıklarıyla mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir.

Yozgat Il Tarim Mud.3
Tarımın Kalbi Yozgat'ta Atıyor 9

Böyle önemli tarım şehrinde üretimin aksamaması ve artarak devam etmesi için her daim üreticilerimizle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da beraber olacağız. Bakanlığımızın çalışmalarını yaptığı faaliyetleri Tarımsal Desteklemeleri’ni üreticilerimize aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

İl Müdürü ayrıca tüm ilçe ve köy muhtarlarıyla geçmiş hasat sezonu ve gelecek ekim sezonu ile ilgili değerlendirme toplantıları yapacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Tarımın Kalbi Yozgat’ta Atıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin