1. Haberler
  2. Tarım
  3. Külhüyük’te Hasat Bayramı Etkinliği

Külhüyük’te Hasat Bayramı Etkinliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Külhüyük Köyü’nde Yozgat Valiliği, Yozgat İl Özel İdaresi, Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kalkınma Ajansı katkılarıyla düzenlenen Hasat Bayramı gerçekleştirildi. Bu etkinlikle ekilebilir arazi çokluğuna dikkat çekmek, verimi arttırmak amaçlandı. 40 çeşit buğday, 14 çeşit arpa, 8 çeşit nohut ve 8 çeşit mercimek ekildi. Bugün hasatı yapıldı. Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü uzmanları tarafından geliştirilerek tescil ettirilen yerli buğday çeşitleri Selamibey ve Aytenabla çeşitleri ekildi.

Etkinliğe Yozgat Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Sorgun Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Ak Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan ve çok sayıda protokol üyesinin katılımıyla program başladı. Protokol üyelerinin konuşmasının ardından yerli buğday çeşitlerinin hasadı yapıldı.

Vatandaşın Ak Parti Milletvekili Süleyman Şahan’a Toprak Mahsulleri Ofisi’nden randevu almakta zorlandığını söylemesi üzerine, hiçbir çiftçinin mağdur olmayacağı yönünde söz veren Şahan daha sonra biçerdöverin direksiyonuna geçerek hasada yardımcı oldu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Külhüyük’te Hasat Bayramı Etkinliği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin