1. Haberler
  2. Spor
  3. Sorgun’dan Türkiye Üçüncülüğüne

Sorgun’dan Türkiye Üçüncülüğüne

Sorgun Gençlik Spor Taekwondo
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorgun Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü sporcularından Emine Şevval Doğan,  Ankara’da düzenlenen 37 ülkeden sporcuların yarıştığı Avrupa Multi Taekwondo Oyunları‘nda Türkiye Üçüncüsü oldu.

Emine Şevval Doğan ve Antrenörü Yunus Türk, başarıya uzanan hikayelerini anlattı. “Yarışmalara hazırlanan grubumuz hafta içi akşam 17.00’de çalışmalarına başlıyor. Hafta sonu yeni başlayanlar grubumuz var. 7-12 yaş arası çocuklar eğitim alıyorlar. Emine ise çok küçük yaşlarda taekwondoya başlamış. Farklı kulüpteydi daha sonra aramıza katıldı. Düzenli antrenmanlarla iyi yerlere geleceğini düşündüğümüz için Emine’ye yoğunluk verdik. O da sağ olsun bizi yanıltmadı. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan Multi Avrupa oyunlarında üçüncü oldu. Önümüzde Türkiye şampiyonası var. Muhtemelen temmuz veya ağustos aylarında düzenlenecek olan şampiyona için hazırlıklarımız sürüyor” diyen Yunus Türk çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sorgun Gençlik Spor Taekwondo

 

Ayrıca ilçe merkezinden uzakta olan spor salonunun, çocukların istikrarlı biçimde spora devam etmesine mani olduğunu belirtti. Sporcuların yetişmesinde Sorgun Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, Sorgun Belediyesi ve Sorgun Kaymakamlığı’nın katkıları olduğunu belirten Türk, sporcuların desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Sorgun Gençlik Spor Taekwondo

 

Türkiye Üçüncülüğü derecesi alan Emine Şevval Doğan ise “9 yıldır taekwondo yapıyorum. Yaklaşık 1 yıldır Yunus Hoca ile çalışıyoruz. Günde bir buçuk iki saat koşu, antrenmanlar ve fitness şeklinde çalışıyoruz. Derslerine engel olacağını düşünenler varsa derslere olumlu anlamda katkı sağlıyor. Spor yaparak deşarj oluyorum. Şu an yeni şampiyona için günlük iki buçuk üç saat civarı çalışmayı düşünüyoruz. Kariyer hedefi olarak ise şu an 9.Sınıf öğrencisiyim. Liseden sonra Beden Eğitimi bölümünü okumak, Beden Eğitimi öğretmeni olmak ve antrenörlük yapmak istiyorum. Sporcu yetiştirmek istiyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sorgun’dan Türkiye Üçüncülüğüne
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin