1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Sorgun Sanayi Esnafından Örnek Davranış

Sorgun Sanayi Esnafından Örnek Davranış

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızılay, Ramazan ayında düşen kan bağışlarının ardından çağrı yaptı. Yapılan çağrılardan sonra duyarlı vatandaşlardan ilk olarak sanayi esnaflarından Salih Laik kan bağışı yaptı. Açıklamada bulunan Laik “Yeni kan üretimini teşvik eden, kalpten cilde bütün organlara olumlu katkı sağlayan kan bağışı psikolojik olarak da iyilik veriyor. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır” dedi.

Ameliyat ya da iç kanama gibi durumlarda birçok hastanın ihtiyacı olan kan nakli, hayat kurtaran ve yerine herhangi bir seçenek olmayan elzem bir yöntem. Kan stoklarının azalması ya da kan bulunamaması da bir ölüm kalım meselesi… Nakil için kan bulmanın tek yolu, gönüllü bağışlar. Uzmanlar, kan bağışının 18-65 yaş aralığında, sağlıklı herkes için uygun olacağını söylüyor.

Üstelik kan vermek, bağışçı için de birçok fayda sağlıyor. Esnaf Salih Laik “İleri yaşta sağlığı iyi ve mükemmel olan birçok ebeveynin sırrı, gençliklerinden yaşlanana kadar düzenli kan bağışlamalarıdır” derken kan bağışçısı olmanın beden sağlığına getirdiği faydaları şöyle sıralıyor: “Düzenli olarak kan bağışlamak, kalbinizi sağlıklı tutar. Tansiyon düzeyi kontrol altına alınır. Kan dolaşımınız otomatik olarak iyileşir, kalp kan pompalamaya devam etmesi için eğitilir. Düzenli kan bağışı, yeni kan hücrelerinin üretimini teşvik etmeye yardımcı olabilir. Kanser riskini de azaltabilir. Kan bağışı kişisel sağlık testi olarak da kullanılabilir” dedi.

7ed0a403 c48e 4c37 8380 146099d5acf5 e1684764904945

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sorgun Sanayi Esnafından Örnek Davranış
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin