1. Haberler
  2. Spor
  3. Sorgun Enduro Pisti Heyecan Dolu Yarışmayla Açıldı

Sorgun Enduro Pisti Heyecan Dolu Yarışmayla Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir süredir merakla beklenen Sorgun Belediyesi tarafından düzenlemeleri yapılan Tabiat Parkı‘ndaki pist açılışı gerçekleşti. Sorgun Enduro Motorsiklet Kulübü üyelerinin yarışmaları ve motor sporlarını icra edebilmeleri için arazi çalışmaları yapılan Tabiat Parkı’ndaki pist heyecan dolu yarışmayla açıldı.

 

Sorgun Enduro Yarışması (2)

 

Veteran, Genel Klasman ve 26 cc kategorilerinde düzenlenen yarışmada Veteran branşında Alaattin Öztürk, Genel Klasman branşında Samet İlgü, 26 cc Alt Birincisi Yasin Yön birincilik kupasını kaldıran isimler oldu.

Sorgun Motorsiklet Kulübü Kurucusu Nihat Alan “Önce Erkut Başkanımıza çok teşekkür etmemiz gerekiyor. Bize seçimlerden önce söz vermişti. Sözünü yerine getirdi. İlçemize güzel bir pist kazandırdı. Eksikleri olabilir. Yapılan şeyin kötüsü olmaz, eksiği olur, o da telafi edilir. İnşallah önümüzdeki Sorfest’te daha değişik güzel bir pist hazırlayıp ilçemize gelen misafirlerimize ilçemizi tanıtacağız. Bunu yıllar önce de düzenledik. Sorgun Motorsiklet Kulübü olarak üç tane festivalimiz vardı. İlk festivalimizde 250 tane motorsikletçi arkadaşımız katıldı. Bunlar Türkiye’nin her yerindendi. Adana, Çorum, Erzincan, Erzurum, İstanbul gibi pek çok farklı şehirden katılan oldu. İkinci festivalde 500’e çıktık. Üçüncü festivalde 650 tane motorsikletçi dostumuz bizi tercih etti. Sorgun’u ziyarete geldi. ‘Biz Sorgun’un böyle olduğunu bilmiyorduk’ dediler. Kaplıcalarımızı gördüler. Otellerimizde kaldılar. Dolayısıyla esnafımız da bundan ekonomik olarak faydalandı. Esnafımıza da bu sayede motorsiklet sporunu sevdirdik. Gurur duyduğumuz vesile burada. Gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarmış olduk” dedi.

Genel Kategori Birincisi Samet İlgü ise “Çok heyecanlıydı. Şehir dışından Yozgat, Çayıralan, Kırıkkale gibi katılımlar da oldu. Yarışmada birkaç arkadaş kaza yaptı. Sonuç hemen hemen belliydi. Birinci olacağımı biliyordum. Emeği geçen herkese ve Erkut Ekinci’ye teşekkür ederim. Sorfest’te inşallah burada olacağız” dedi.

 

Sorgun Enduro Yarışması

 

Motorsiklet Kulübü’nün 12 yaşındaki en genç üyesi Zeynep Irgav, yarışmadan üç gün önce antrenman yaparken geçirdiği kaza nedeniyle yarışa katılamadığını söyledi. “Yarışa giremeyeceğim için üzüldüm. Babam seyirci olarak katılmamı önerdi. Artık bir sonraki yarışı bekliyorum. Orada inşallah derece yapacağım. Motor sporlarıyla ilgilenenlere de imkanları varsa başlamalarını imkanları yoksa bilgi edinmelerini öneririm. Günü geldiğinde motor alacak gücünüz olduğunda tecrübeniz olsun. Özellikle motokros öneririm. Çünkü adrenalinizi güzel ve doğru biçimde harcıyorsunuz” dedi.

Ödül töreninin ardından sporcuların kupalarıyla fotoğraf çektirmesinin ardından etkinlik sona erdi.

4
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sorgun Enduro Pisti Heyecan Dolu Yarışmayla Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin