1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Osman Çavuş Meslek Lisesi Ekonomiye Katma Değer Sağlıyor

Osman Çavuş Meslek Lisesi Ekonomiye Katma Değer Sağlıyor

Osman Çavuş MTAL
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meslek liselerinde otomasyon teknolojisi cihazı üretimi, öğrencilerin endüstriyel otomasyon sistemlerini tasarlama, geliştirme ve bakımını yapma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim sürecidir. Osman Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de kendi branşlarında son teknoloji ürünler üreterek ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Osman Çavuş MTAL

 

Üretim süreci boyunca öğrenciler, otomasyon teknolojileri alanında teorik bilgilerini pratiğe dökerek deneyim kazanırlar ve endüstride karşılaşabilecekleri problemlere karşı çözüm üretebilme yeteneklerini geliştirirler. Bu tür bir eğitim, meslek lisesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş bulma şanslarını artırır ve onları otomasyon teknolojileri alanında uzmanlaştırır. Buradan hareketle öğrencilerin tasarladığı cihaz, fabrikalar ve otomasyon sistemlerinde yani insansız sistemlerde işleri kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. Okullarda da kullanılabilecek olan bu cihaz sayesinde öğrenciler uygun maliyetle ürün elde ettiğinden, kamu yararı da sağlandı.

Mobilya alanı öğrencileri ise hem üretim yaptı hem tecrübe kazandı. Piyasa değeri yaklaşık 50 bin TL civarında olan ahşap çardağı 25 bin TL’ye mal ederek eğitim gördükleri liselerine eser bırakmış oldular.

Osman Çavuş MTAL

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Osman Çavuş Meslek Lisesi Ekonomiye Katma Değer Sağlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin