Meslek liselerinde otomasyon teknolojisi cihazı üretimi, öğrencilerin endüstriyel otomasyon sistemlerini tasarlama, geliştirme ve bakımını yapma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim sürecidir. Osman Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de kendi branşlarında son teknoloji ürünler üreterek ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar.
Üretim süreci boyunca öğrenciler, otomasyon teknolojileri alanında teorik bilgilerini pratiğe dökerek deneyim kazanırlar ve endüstride karşılaşabilecekleri problemlere karşı çözüm üretebilme yeteneklerini geliştirirler. Bu tür bir eğitim, meslek lisesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş bulma şanslarını artırır ve onları otomasyon teknolojileri alanında uzmanlaştırır. Buradan hareketle öğrencilerin tasarladığı cihaz, fabrikalar ve otomasyon sistemlerinde yani insansız sistemlerde işleri kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. Okullarda da kullanılabilecek olan bu cihaz sayesinde öğrenciler uygun maliyetle ürün elde ettiğinden, kamu yararı da sağlandı.
Mobilya alanı öğrencileri ise hem üretim yaptı hem tecrübe kazandı. Piyasa değeri yaklaşık 50 bin TL civarında olan ahşap çardağı 25 bin TL’ye mal ederek eğitim gördükleri liselerine eser bırakmış oldular.