1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Kış Aylarının Vazgeçilmezi: Tahin Helvası

Kış Aylarının Vazgeçilmezi: Tahin Helvası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Sorgunlu helva satıcısı Samet Ebedi kışın tahin helvasına ilginin yüksek olduğunu belirtirken, insan vücuduna faydalı olduğunu anlattı.

Hava sıcaklıklarının düşmeye başlaması ile birlikte tatlı çeşitlerinden olan helva vatandaşlar tarafından ilgi görmeyi sürdürüyor. Kakaolu, sade, Antep fıstıklı ve kürek helva çeşitleri esnafların tezgâhlarında yerlerini alırken, en çok ilgiyi tahin helvası görüyor. Tahin helvasının ise insan vücuduna faydaları olduğu belirtiliyor. Helva satıcısı Samet Ebedi,kış aylarında tahin helvasının vatandaşlardan rağbet gördüğünden bahsederken, insan vücuduna da faydalı olduğunu ifade etti.

Tahin Helvasi
Kış Aylarının Vazgeçilmezi: Tahin Helvası 5

Sorgun’da esnaflar, kışın helvanın vücuda daha faydalı olduğunu ifade etti. Tahin helvasının insan vücudunu sıcak tuttuğunu savunan esnaflardan Samet Ebedi , “Her çeşit helva satıyoruz. Kakaolu, sade, Antep fıstıklı ve kürek helvası çeşitleri ilgi görüyor. Satışlarımız güzel ilerliyor. Kışın helva daha faydalı bir yiyecek. Sade helva kışın mideye iyi geliyor. Tahin helvasının kışın daha çok faydası oluyor. Kışın vücudu sıcak tutar, insana enerji verir. Helvanın tahinini kendimiz çekiyoruz. Helvalarımızda yerli susam da kullanıyoruz. Kışın tahin helvasını vatandaşlara tavsiye ediyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kış Aylarının Vazgeçilmezi: Tahin Helvası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin