Hilal Evleri’ni Duydunuz Mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorgun Belediyesi’nin bünyesinde Yenidoğan ve Karşıyaka Mahallelerinde hizmet veren Hilal Evler kuruluşundan bu yana kadınların, çocukların, gençlerin hayatına dokunuyor. Sorgun Haber olarak Yenidoğan Hilal Evi’ne konuk olduk. Sorgun Halk Eğitim Merkezi kursları Hilal Evler’ de devam ediyor. Kadınlara yönelik Ramazan ayı içerisinde mukabele, diğer zamanlarda Kur’an kursu, Cuma günleri Diyanet İşleri’nden gelen hoca ile sohbet, alevde cam şekillendirme, amigurumi ve örgü, çini boyama, dikiş-nakış, ahşap yakma ve boyama kursları mevcut. Ayrıca diyetisyen ve aile danışmanlığı hizmeti de sunuluyor. Yine kadınlara yönelik eğitmen eşliğinde spor ve pilates yapma imkanı tanınıyor.

Kursiyerlerin el becerisi kazanması, yeni bir hobi öğrenmesi, ev ekonomisine katkı sağlaması ve sosyalleşmesi hedefleniyor. Cam kursunda, geri dönüştürülebilir camlardan tesbih, biblo ve takı tasarımı çalışmaları yapılıyor. Örgü kursunda sepet örgüsü ve amigurumi örgüsü eğitimi veriliyor. Örgü kursunda dikiş iplerinin boşalan bobinlerinden yöresel bez bebek yapılıyor. Ayrıca atık kumaşlardan bebeklere kıyafet dikiliyor. Kurutulmuş mısır kabuklarından sepetler, renkli pazar poşetlerinden çanta ve sepetler yapılıyor.

Çocuklara yönelik 4-6 yaş grubu için oyun odaları var. Çocuklarını herhangi birine bırakmak zorunda kalmadan kurs görmek isteyen annelerin işlerini kolaylaştıran bir uygulama. Çocuk gelişimci eğitmenler tarafından çocuklara çeşitli oyunlar oynattırılıyor. Ayrıca okul çağındaki çocuklar için Halk Eğitim Merkezi’ndeki hocalar etüt oluşturuyor. İlkokul, orta okul ve lise dönemindeki çocuk ve gençlere yönelik etüt saatleri uygulaması var. Müzik öğretmeni tarafından bağlama dersi de veriliyor.

Hilal Evleri’nde üretilen ürünler kitap fuarı ve çeşitli sergilerde sergileniyor. Şu an üretilen ürünler de yazın yapılacak olan organizasyonlar için hazırlanıyor.

Hilal Evler katılımcılarına yönelik Konya, Çanakkale, Sorgun Gedikhasanlı gezileri düzenlendi. Ücretsiz kadınlar matinesi yapıldı. Gençler tiyatro ve sinemaya götürüldü. Çocuklarla fidan dikimi yapıldı. Komşular haftası etkinliğinde çiğköfte ikramı oldu. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden gelen doktorlar çeşitli hastalıklar hakkında bilgilendirme toplantıları yaptılar.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Hilal Evleri’ni Duydunuz Mu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 6 Nisan 2023, 15:43

    👏👏👏👏

    Cevapla
  2. 6 Nisan 2023, 15:43

    👏👏👏👏

    Cevapla
Bizi Takip Edin