1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Sokak Hayvanları İçin Örnek Projenin Temelleri Atıldı

Sokak Hayvanları İçin Örnek Projenin Temelleri Atıldı

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sokak hayvanları konusunun gündemde olduğu şu günlerde Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve İş İnsanı Esma Arslan açıklamalarda bulundu.

Evcil köy projesini hayata geçirmek istediğini dile getiren Başkan Arslan, “Sokak hayvanları bize Allah’ın emanetidir” dedi. Yeni projesi olan ‘Evcil Köy’ün temellerini attığının müjdesini veren Arslan, Evcil köyü halka tanıtarak geziler düzenleneceğini ve projenin Türkiye’ye örnek olacağını söyledi. Evcil köy bünyesinde yeni ekibe de ihtiyaç olduğunu belirten Arslan gönülleri de projeye davet ettiğini ifade etti. Ayrıca başkanlığından itibaren barınak düzenini değiştirdiğini vurguladı.

 

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan

 

 

 

Yeni yasanın işleyişini pek bilmediğini söyleyen Başkan Arslan, “Uyutulmanın ölmeleri anlamına geldiğini anlıyorum’’ dedi. Bu işin içinde olmayacaklarını, yasa gelse de uygulamayacaklarını belirten Arslan, ”Hiçbir canlının katledilmesine müsaade etmeyiz” dedi.

 

Yozgat Geçici Hayvan Rehabilitasyon merkezi hayvan sorumlusu Recep Adıgüzel, “Doğma büyüme Yozgatlıyım belediye bünyesinde hayvanların bakımını 15 senedir yapıyorum veteriner hekimimizle bu işi büyük bir hassasiyetle yürütmeye çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki bayramlarda insanlar ellerinde mamalarla buraları ziyaret etsin’’ dedi.

 

İş İnsanı Esma Arslan
İş İnsanı Esma Arslan

 

“Sorgun Umut Evi Barınaklara Umut Oluyor”

Hamburglu İş İnsanı Yazar Esma Arslan ve aynı zamanda Hamburg Uluslararası Hayvanları Koruma ve Yaşatma Dernek Başkanı çocukluğundan beri hayvanları çok sevdiğini, sokak hayvanlarına karşı duyarsız kalmadığını ifade etti. Arslan, “Senede iki üç defa memleketim Sorgun’a geliyorum, bu süreçte barınaktaki çocuklarımı çok özlüyorum, sanki birbirimizi anlıyoruz bizim onlarla aramızda çok özel bir bağ var dedi. Kendi imkânlarımızla kurduğumuz barınağımızın arazisini Yozgat Doğayı Koruma Ve Yaşatma Derneği adına kiraladık ifadelerinde bulundu. Arslan, 400’e yakın sahipsiz köpeğin masraflarını üstleniyorum, buradan hayvan severlere sesleniyorum, canların günde 20 paket kuru mama yemeleri gerekiyor ve buna her zaman bütçemiz yetmiyor sizlerin desteğine ihtiyacımız var herkesi Umut Evine patili dostlarımızı ziyarete bekliyoruz” dedi. Ayrıca son günlerde gündemde olan tartışmaya değinen Arslan, sokak hayvanları için, katliam olarak nitelendirdiği uyutma yasasını sert bir dille eleştirdi. Aynı türden bir katliamın 1910 yılında Hayırsız Ada’da gerçekleştiğini belirtti.

 

 “Bu korkuyu en iyi hayvan severler anlar”

Sokak hayvanlarına olan hassasiyetini dile getiren Esma Arslan, “Buraya gelen çocuklar başta hep korku dolu gözlere sahiptiler, sevgi iyileştirir dedikleri bu olsa gerek barınağımıza alıştıkça keyiflendiler. Sokaktaki her cana üzülüyorum ama onların duygularını, korkularını en iyi hayvan severler anlar” dedi. Yeni yasaya dikkat çeken Arslan, “İkinci bir katliama asla izin vermeyeceğiz, onlar bizim de çocuklarımız” dedi.

 

Kaynak: Genç Baskı Gazetesi-Gamze Duru- Haber Merkezi

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sokak Hayvanları İçin Örnek Projenin Temelleri Atıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin