1. Haberler
  2. Tarım
  3. Arpa Çeşitleri Zenginleşiyor

Arpa Çeşitleri Zenginleşiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerli arpa çeşitlerini çiftçilere tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan çalışma kapsamında 4 İlçeye bağlı 9 köyde 9 çiftçiyle birlikte 13 çeşit yerli arpa çeşidinin hasatları yapıldı.

Arpa 1
Arpa Çeşitleri Zenginleşiyor 13
Arpa 2
Arpa Çeşitleri Zenginleşiyor 14
Arpa 3
Arpa Çeşitleri Zenginleşiyor 15


Bu kapsamda Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü’nce geliştirilmiş olan Burakbey – Akar – Anka06 – Bozlak – Misket – Sayım40 – Sinanbey – Asil – Tosunpaşa çeşitleriyle kavuzsuz arpa çeşidi Yalın ve Bahri Dağdaş tarafından geliştirilen Ayrancı – Keykubat çeşitleri ve özel bir firma tarafından geliştirilerek tescili yapılmış olan Mizgin çeşitleri ekildi.

Arpa 4
Arpa Çeşitleri Zenginleşiyor 16
Arpa 5
Arpa Çeşitleri Zenginleşiyor 17


Yapılan çalışmalarla ilgili İl Müdürü Tanju Özkaya şunları söyledi: “İlimiz ülkemizin önemli tarım merkezlerinden birisidir. En önemli üretimimiz ise arpa ve buğdaydır. Amacımız bu potansiyeli daha fazla harekete geçirmek için verimi artırmaktır. Bu amaçla Bakanlığımız Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Araştırma Kuruluşları ile işbirliği yaparak ilimizin değişik bölgelerinde çiftçilerimizle birlikte deneme ve demonstrasyonlar kurmaktayız.

Arpa 6
Arpa Çeşitleri Zenginleşiyor 18
Arpa 8
Arpa Çeşitleri Zenginleşiyor 19


Bu yıl kurduğumuz 9 arpa demonstrasyonun hasatları teknik personelimizin kontrolünde çiftçilerimizle birlikte yapıldı. Bu yıl yağışlar iyi oldu. Bazı yerlerde fazla yağışlara bağlı olarak yatmalar oldu. Ama çok güzel sonuçlar aldık. Dekardan 320 Kg ile 627 Kg arasında verimler aldık. Bu çeşitleri tavsiye ediyoruz” dedi.

Arpa 9
Arpa Çeşitleri Zenginleşiyor 20
Arpa 12
Arpa Çeşitleri Zenginleşiyor 21

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Arpa Çeşitleri Zenginleşiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin