1. Haberler
  2. Sanat
  3. 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 105. Yılına Özel “Mustafa Kemal Atatürk ve Osman Hamdi Bey” Sergisi

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 105. Yılına Özel “Mustafa Kemal Atatürk ve Osman Hamdi Bey” Sergisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Geleceğe Bir’İz Derneği 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 105. Yılına özel Caner Kemahlıoğlu küratörlüğündeki sergi programı ile derneğin sanatsal anlamdaki girişimciliğini vurguladı.

Serginin içeriğinde Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri, Sivas kentinin tarihi dokuları ve Türkiye’ye müzeciliği getiren isim Osman Hamdi Bey temasında “Kemahlıoğlu Özel Koleksiyonu” eserlerinden bazıları yer aldı.

 

Ressam Caner Kemahlıoğlu Sivas

 

 

 

 

 

Sivas kentinin önemli tarihi dokularından Gök Medrese, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, Atatürk ve Kongre Müzesi eserlere yansıyan tarihi mekanlardan bazılarıydı. Bu konular adı altında toplamda 40 parçaya yakın eser sergilendi. Program 05.09.2024 ve 06.09.2024 tarihlerinde Güzel Sanatlar Galerisi’nin sergi salonunda gerçekleşti. Program, küratör Caner Kemahlıoğlu anlatımında  sanatseverlere sunuldu. Küratör sergide özellikle Atatürk köşesine vurgu yapıldı. 105. Yıla özel Sivas Kongresi’nin ruhunu yansıtan eserleri öne çıkarıldı.

Sergide sanatseverleri özellikle hayran bırakan çinilerin zarafeti ve renk işçiliği oldu. Sergideki eserlerin birçoğu güncel ruh ve anlatım biçimi ile hayat buldu. Sanatçılar eserlere güncel ve kendilerine has yorumlarıyla yaklaştıkları için geleneksel ile çağdaşı bir arada sundular. Osman Hamdi Bey’in kendisinin ve ailesinin yer aldığı oriijinal eserleri, özgün ve yeni yorumlarla bu koleksiyonda sanat izleyicileri ile buluşturuldu.

Diğer bölümde Mustafa Kemal Atatürk köşesi ile sanatçıların 4 Eylül’ün 105. Yılında özel bir mizanseninin oluşturulması vurgulandı.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
4 Eylül Sivas Kongresi’nin 105. Yılına Özel “Mustafa Kemal Atatürk ve Osman Hamdi Bey” Sergisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin