1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Yozgat Valiliği Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri Düzenledi

Yozgat Valiliği Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri Düzenledi

Yozgat Valiliği Türk mutfağı haftası
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen ‘Türk Mutfağı Haftası‘ etkinlikleri kapsamında Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda hazırlanan yöresel yemekler vatandaşların beğenisine sunuldu.

Yozgat Valiliği Türk mutfağı haftası

 

“Geçmişimizden günümüze uzanan Yozgat ilimizin, Yozgat’ın doğal, tarihi, kültürel güzelliklerini anlatmanın yanında tabi damak tadını da anlatmak üzere bugün buradayız. Bu vesileyle ben emek veren ve katkı sunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tabi yemeklerimiz tadımlık ama evlerimizde annelerimiz yapmaya devam ediyorlar. Tekrar hoş geldiniz” diyerek açılış konuşması yapan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan daha sonra desti kebabını kırdı. Stantları gezip yiyeceklerin yapım aşamaları hakkında aşçılardan bilgi alan Vali Özkan, pişirilen yiyeceklerin de tadına baktı. Yozgat Gastronomi Derneği ve Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan yemekler meydanı dolduran katılımcılara ikram edildi.

Yozgat Valiligi Turk mutfagi haf 1

 

Desti kebabı, tandır kebabı, arabaşı çorbası, parmak çöreği, Sorgun yağlısı, çanak peyniri, Akdağmadeni salebi, kenevir tohumlu ekmek, un helvası tanıtıldı. Etkinliğe katılan ve yemeklerin tadına bakan vatandaşlar ise memnuniyetini dile getirdi.

Yozgat Valiliği Türk mutfağı haftası

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Yozgat Valiliği Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri Düzenledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin