Teknofest’te Yozgat Rüzgarı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi Rehber Öğretmeni Mustafa Yılmaz ve öğrencilerinden oluşan ekibinin hazırladığı proje 123 bin proje arasından Türkiye üçüncüsü oldu.

ARGE PAPBiL MOBİL takımı, Eğitim Teknolojileri Kategorisinde 2022 yılı ve 2023 yılında 3. Lük ödülü aldı. Bu yıl bu kategoride 123.000 takım arasından seçilerek 3. Lük ödülü aldı. PAPBiL firması ürettiği yapay zeka robotuyla bireylerin parmak izinden genetik potansiyelini keşfederek geleceğine ışık tutuyor. Bireylere parmak izi analizi yapılarak daha sonra rapor çıkartılıyor. Raporda bireyin yetenekleri, zeka alanları, kişilik özellikleri öğrenme şekli, kilit becerileri, eğitim ortamının nasıl düzenlenmesi gerektiği, bireyin motivasyon şekli ve meslek grupları ayrı ayrı başlıklarda açıklanıyor.

PAPBiL yapay zeka robotu bireyin parmak izini anonim hale getirerek kalıcı olarak siliyor. Böylece kimsenin parmak izi ve kişisel verisi depolanmıyor. PAPBİL 2023 yılı projesinde yetenekleri geliştirmek için de mobil bir uygulama geliştirdi. Bu uygulama bireyin yeteneklerini doğrudan geliştirecek, kişilik özelliklerini destekleyecek ve okul başarısını bir çok etkinlikler içeriyor. Böylece aileler çocukları ile hem etkinlik yapacak hem de yeteneklerini geliştirmiş olacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Teknofest’te Yozgat Rüzgarı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin