1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Sürücü Belgesi ve Kimlik Kartınızı Değiştirdiniz Mi?

Sürücü Belgesi ve Kimlik Kartınızı Değiştirdiniz Mi?

Sürücü belgesi ve TC Kimlik Kartı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sürücü Belgeleri ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı belgeleri için belirlenen güncelleme süresi yıl sonunda doluyor.

Sürücü Belgeniz varsa ve 01.01.2016 tarihinden önce düzenlendiyse eski tip sürücü belgesidir. Mevcut sürücü belgelerini yenilemek için son tarih 31.12.2024 olarak belirlendi. Yenileme ücreti ise 31.12.2024 tarihine kadar 15 TL’dir. Henüz yeni tip sürücü belgesine geçiş yapmamış olan sürücülerin, mağduriyet yaşamamaları adına en kısa sürede belge değişim işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Yeni sürücü belgeleri, uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanmış olup, güvenlik açısından daha yüksek bir koruma sunuyor. Eski tip sürücü belgeleri, yıl sonundan sonra geçersiz sayılacağından, tüm sürücülerin vakit kaybetmeden nüfus müdürlüklerine başvurarak belgelerini yenilemeleri gerekiyor. 01.01.2025 tarihinden itibaren değiştirilecek olan eski tip sürücü belgeleri için Harç ve Değerli Kağıt Bedeli alınacağı duyuruldu.

Başvuru yapmak için il ve ilçe nüfus müdürlüklerinden randevu almak gerekiyor.

 

Sürücü belgesi ve TC Kimlik Kartı

 

 

Dikkat! Kimlik Kartı Başvuruları 2024 Yılı Sonunda Bitirilmesi Planlanıyor!

 

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında eski nüfus cüzdanını Kimlik Kartı ile değiştirmeyen vatandaşların başvurularının alınarak söz konusu projenin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Eski kimlik kartlarını henüz değiştirmeyen vatandaşların, yeni çipli kimlik kartlarını almak için yıl bitmeden nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Yeni kimlik kartları, yüksek güvenlikli çip teknolojisi ile donatılmış olup, kimlik doğrulama işlemlerinde büyük kolaylık sağlıyor. Yıl sonuna kadar eski kimlik kartlarını yenilemeyen vatandaşlar, ilerleyen dönemlerde noterler, hastaneler, tapu müdürlüğü ve bankalar gibi çeşitli resmi kurumlarda sorun yaşayabilir.

Başvuru işlemleri için il ve ilçe nüfus müdürlüklerinden randevu almayı unutmayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sürücü Belgesi ve Kimlik Kartınızı Değiştirdiniz Mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin