1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Doğankentli Gurbetçiler Yemekte Bir Araya Geldi

Doğankentli Gurbetçiler Yemekte Bir Araya Geldi

Doğankent Gurbetçiler Yemeği
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğankentli gurbetçiler, fidan dikme etkinliğinin ardından düzenlenen ‘Gurbetçiler Günü‘ yemeğinde bir araya geldi. Doğankent Belediye Başkanı Ulvi Akdemir‘in, uzun yıllar Hollanda’da yaşamış olmasından dolayı gurbetçi olmanın ne demek olduğunu daha iyi anlatmak için düzenlediği organizasyona farklı ülkelerde yaşayan Doğankentliler katıldı. Katılımcılar yemek esnasında bir yandan aile büyüklerini ve çocukluk anılarını yad ettiler.

Doğankent Gurbetçiler Yemeği

 

 

 

‘Doğankent için ne yapılabilir?’ sorusu etrafında birleşen ve fikir alışverişinde bulunan gurbetçiler, memleketleri için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Doğankent Belediye Başkanı Ulvi Akdemir “Burada katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Biz burada Doğankent’in birlik beraberliğini kaynaşmasını sağlamak için toplanmış bulunuyoruz. Yemek organizasyonu vesilesiyle bir araya gelerek Doğankent için gelecekte ne yapabileceğimizi hangi aktivitelerde bulunabileceğimizi konuştuk. Şakir Özer ağabeyimiz 1300 ağaç alarak hayır işledi. Gurbetçiler günümüz böyle başladı. Bu bizim için bir başlangıç. Önümüzdeki yıllarda daha aktif daha kalabalık daha geniş katılımlarla bir araya geleceğiz” dedi.

Doğankent Gurbetçiler Yemeği

 

 

 

Ali Önsoy ise “1980’den beri Fransa’dayım. Bugünleri özlemiştik, güzel oldu. Başkanımıza teşekkür ederim. Daha büyük şeyler yapacağız inşallah. Hayırseverlerden biri de benim. Köyümüzde külliye yapılmasına destek oldum. Köyümüzde gasilhane projemiz var” dedi.

Yemeğin ardından dua edilmesiyle etkinlik sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Doğankentli Gurbetçiler Yemekte Bir Araya Geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin