1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Sorgun’da Filistin’e Destek Mitingi

Sorgun’da Filistin’e Destek Mitingi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorgun Şakir Efendi Meydanı’nda bugün Filistin’e destek mitingi düzenlendi. Sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen mitinge Sorgun İlçe Müftüsü Mustafa Kayış, Ak Parti Sorgun İlçe Başkanı Mesut Kılıç, Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur, Sorgun Umut Engelliler Derneği Başkanı Süleyman Özdemir katıldı.

WhatsApp Image 2023 10 14 at 18.41.36
Sorgun'da Filistin'e Destek Mitingi 7

Miting Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ecdada Vefa Dernek Başkanı Hamdi Yüksel konuşma yaptı. Konuşması şu şekildeydi:

“İlk kıblemiz, haremimiz, etrafı mübarek kılınmış Mescid-i Aksa’mız, her gün terörist İsrail ve Yahudi işgalciler tarafından düzenlenen baskınlarla taciz ve tahkir ediliyorken, sokaklarda masum siviller kurşuna diziliyorken, 10 yaşında çocuklar tutuklanırken, Gazze’de ambargo ve abluka şiddetini arttırmışken, sadece Filistinli kardeşlerimizin değil, tüm Müslümanların izzeti her gün her an .çiğnenmeye devam ediyorken gerçekleşen bu operasyon yalnız İsrail’e değil, dünyayı kana boğan tüm zalimlere verilmiş bir cevaptır.

WhatsApp Image 2023 10 14 at 18.42.10
Sorgun'da Filistin'e Destek Mitingi 8

Birinci Dünya Savaşı sonucunda Osmanlı Devleti’nin Ortadoğu’dan çekilmesiyle, İngilizlerin himayesinde Yahudi çetelerine kurdurulan İsrail, 1948’den bu yana bir terör şebekesi olarak, Gazze’de ve Kudüs’te huzur bırakmamıştır.

Bir asırdan uzun bir süredir Siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam devam etmektedir. Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslâm alemine meydan okumaktadır.

Yahudi yerleşimcilere yer açmak adına, Filistinli Müslümanların evlerini gasbeden, başlarına yıkan, yaşam alanlarını tahrip eden ve hayatlarını zindana çeviren İsrail; sokakta kadın, yaşlı ve çocuk demeden sivilleri katletmektedir.

Bu güne kadar yaptığı zulümler ve akıttığı kan, müminleri artık direnişe geçirmiştir. Bu vesile ile kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve her daim onları desteklediğimizi buradan deklare ediyoruz. Mescid-i Aksa, ümmetin namusu ve bizim kırmızı çizgimizdir. Dün olduğu gibi bugün de ve yarın da inşaallah Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Biliyor ve inanıyoruz ki mazlum olmak erdem değildir, zulme karşı direnmek erdemdir. Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın. Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hâl böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır.

Zalim İsrail devletine karşı içimizde bir merhamet oluşursa, bu yıllardır onların yaptığı zulüm neticesinde mazlum kalan Filistin ve diğer Müslümanlara ihanet olur.

En son Gazze’de yaşananlar bize bir kez daha gösterdi ki ‘Küfür tek millettir.’ O zaman biz de Rabbimizin çağrısına uyarak “Müminler ancak kardeştir” diyor, bir ve beraber olduğumuzu haykırıyoruz. Rabbim bizlere feraset versin. Filistinli kardeşlerimizden de nusretini esirgemesin. Amin.”

Sorgun İlçe Müftüsü Mustafa Kayış’ın dua etmesiyle program sona erdi.

WhatsApp Image 2023 10 14 at 18.42.10 1
Sorgun'da Filistin'e Destek Mitingi 9

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sorgun’da Filistin’e Destek Mitingi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin