1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Hilal Evleri : Bir Kurstan Daha Fazlası

Hilal Evleri : Bir Kurstan Daha Fazlası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hilal Evleri ziyaretimizin ikinci bölümünü Karşıyaka Mahallesi’ndeki Hilal Ev’de gerçekleştirdik. Burada dikiş kursu bulunuyor. Bez çanta dikişi, teknik olarak etek dikişi, kalıp çizimleri eğitimi veriliyor. Hilal Evler’ deki malzeme temini belediyeye ait. Kurslar tamamen ücretsiz.

Çocuklar ev ödevleri için yardıma ihtiyacı olduğunda 15.00’ten sonra Hilal Ev’e gelerek danışıyorlar. Kitap okumak için gelen ve kütüphaneden ödünç kitap alan çocuklar da var. Sınavlara hazırlık için kaynak kitaba erişmekte zorlanan çocuklar için sınav hazırlık kitapları da kütüphanede mevcut. Voleybol, futbol, basketbol eğitimi veren beden eğitimi öğretmeni de çocuklara spor yaptırıyor. Survivor benzeri parkur kuruluyor, çocuklarla yarışma düzenleniyor.

HİLAL EVLERİ SADECE KURSTAN MI İBARET?

Hilal Evleri’nin kurulduğu Yenidoğan ve Karşıyaka Mahalleleri özellikle seçilmiş bölgeler. İlçe merkezinden nispeten uzak ve geleneksel aile yapısının devam ettiği yerler. Hilal Ev inşaatları tamamlandıktan sonra kurslar başladığında oldukça çekinerek yaklaşan katılımcılar zamanla çekingenliklerini aşmış daha da sosyalleşmişler. Burası bir hobi öğrenme merkezinden çok daha fazlası haline gelmiş.

Hilal Evler, vatandaşların belediye ile ilgili dilek ve şikâyetlerini dile getirebilecekleri, evlerine yakın kurumlar olmuş. Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci ve Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Kaygusuz tarafından sık sık ziyaret edilen Hilal Evler sayesinde insanlar kendilerini daha değerli hissetmeye başlamışlar. Aynı zamanda kursiyerlerin gelir düzeyleri hakkında bilgi sahibi olan kurs yetkilileri, yardıma ihtiyacı olan aileleri tespit edip yardımların daha doğru adreslere ulaşmasını sağlamış.

Rehberlik ve aile danışmanlığı hizmeti sayesinde kaliteli aile hayatı hakkında bilgilendirilmeler yapılmış.

Çocuklar telefon ve tablet ekranlarına bağımlı olmak yerine burada ‘hayal atölyesi’ sınıfında uzmanlarla oyunlar oynayarak, satranç gibi zekâ geliştiren oyunları öğrenerek verimli ve eğlenceli zaman geçiriyorlar. Robotik kodlama öğreniyorlar. Çağı yakalıyorlar.

Kadınlar, kurslar sayesinde hemcinsleriyle bir araya gelip sosyalleşirken aynı zamanda ev bütçesine katkı sağlamaya başlamışlar.

Hilal Evler, gençler için hem ders yardımı alacakları hem de çevredeki zararlı alışkanlıklardan uzak durabilecekleri güvenilir bir ortam olmuş.

Hilal Evler’ de etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Hobi kursu olarak başlayan yolculuk, bir insanın hayatına dokunarak ve dünyasını değiştirerek yol alıyor. Dünyası değişen insanlar dünyamızı değiştiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Hilal Evleri : Bir Kurstan Daha Fazlası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin