1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Başkan Nezih Yalçın: Kadıpınarı Tabiat Parkı 2. Etabı Tamamlanıyor

Başkan Nezih Yalçın: Kadıpınarı Tabiat Parkı 2. Etabı Tamamlanıyor

Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın
Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Tabiat parkları doğal güzelliklerin, bitki ve hayvan türlerinin korunması amacıyla oluşturulmuş koruma alanlarıdır. Bu parklar, hem doğal yaşamı koruma hem de insanların doğa ile iç içe zaman geçirmesi için düzenlenir. Tabiat parkları, çeşitli açık hava etkinliklerine olanak tanır; doğa yürüyüşleri, piknikler, kuş gözlemciliği, kampçılık gibi aktiviteler bu alanlarda yapılabilir.
Kadıpınarı Tabiat Parkı
Kadıpınarı Tabiat Parkı

 

Bunlardan biri olan Akdağmadeni’ndeki Kadıpınarı Tabiat Parkı, vatandaşların doğayla bütünleştiği ilçe merkezine yakın konumuyla özellikle yaz aylarında herkesin uğrak mekanı haline geliyor. Kadıpınarı Tabiat Parkı’nda bakım onarım ve çevre düzenleme çalışmaları ise devam ediyor.
Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın  “Kadıpınarı Tabiat Parkı’nın daha kullanılabilir ve işlevsel hale getirilmesi amacıyla başlattığımız çevre düzenleme çalışmalarının birinci etabını atıl durumda olan, çürük raporu verilen inşaat halinde kalarak tamamlanamayan görüntü kirliliği ve tehlike arz eden yapının yıkımı yaparak tamamlamıştık.
Atıl binanın yıkımı ile ortaya çıkan alana vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte rahatlıkla zaman geçirebileceği kameriyelerimizi yerleştirdik. Kadıpınarı ana binası önünde bulunan kullanışsız olan teras kısmını baştan aşağı düzenleyerek ferah bir seyir terası düzenlemesi yaptık.
Kadıpınarı Tabiat Parkı
Çalışmalarımızın 2. etabında ise ana bina ve piknik alanlarının çevre düzenlemesini yaparak devam ediyoruz. Kısa vadede hedefimiz Kadıpınarı restoran binasını aktif hale getirerek vatandaşlarımızın taleplerine karşılık veren , doğayla iç içe keyifli vakit geçirilecek bir mekanı halkımızın hizmetine sunmaktır” diyerek yapılan çalışma ve gelinen aşamalar hakkında bilgi verdi.
Kadıpınarı Tabiat Parkı

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Başkan Nezih Yalçın: Kadıpınarı Tabiat Parkı 2. Etabı Tamamlanıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin