1. Haberler
  2. Tarım
  3. Organik Bakteri Sayesinde Verim Artışı Sağlandı

Organik Bakteri Sayesinde Verim Artışı Sağlandı

Bacillus bakterili domates
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat’ta ilk kez denenmiş olan ‘Bacillus‘ bakterisinin verime etkisi denemesinde olumlu sonuçlar alınarak % 40’a varan verim artışı sağlandı.

Bacillus bakterisi domates üretimi

 

 

 

 

Bu çalışmayla ilgili olarak Yozgat Tarım İl Müdürü Tanju Özkaya şunları söyledi:

“İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tarımda üretim ve verimi artırmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha az masrafla yapacağımız her verim artışı çiftçimize ve ülkemize kazanç olarak dönecektir.
Bu doğrultuda domateste Bacillus bakterisinin verime etkisini görmek amacıyla 2 ilçe ve 2 köyde domateste deneme çalışması yaptık. Yapılan denemede aynı şartlarda domates tarlasının bir kısmına Bacillus bakterisi uygulandı bir kısmı ise normal olarak bırakıldı. Bakteri deyince hemen akla zararlı olanları geliyor. Ama bakteriler biyolojik dünyanın en önemli organizmalarından birisidir. Bu bakteri de faydalı olan bakterilerden.”

Bacillus bakterisi domates üretimi

 

 

 

 

Bacillus Bakterisi Nedir?

“Bacillus bakterisi; toprakta yaygın olarak bulunan sporlu bir bakteri cinsidir. Bu bakteri, toprağa uygulandığında doğal bir biyolojik mücadele ajanı olarak etki gösterir. Toprağa, tohum kaplama, yaprak püskürtme veya sulama suyuna eklenerek kullanılır. Bitki büyümesini artırmak ve bitki hastalıklarıyla mücadelede etmede etkilidir.

 

Bacillus bakterili domates

 

 

 

 

Bitki kökleri üzerinde bir biyofilm oluşturarak toprakta faydalı mikroorganizmaların çoğalmasına ve zararlı mikroorganizmaların baskılanmasına yardımcı olur. Kök sistemini destekleyen ve köklerin topraktaki besinleri daha iyi emmesini sağlayan maddeler üretir. Aynı zamanda toprakta ve yaprakta zarar yapan bakteri ve fungusların çoğalmasını da engellemektedir Böylece kimyasal gübre ve tarımsal ilaç kullanımını azaltılmış olur. Üretim sürecinde bitkiler ve ürünler teknik personelimizce takip edildi. Gelişim sürecinde bakteri uygulanmış kısımlarda gelişimi ve çiçeklenmesinin daha iyi olduğu gözlemlendi.
Hasat ise teknik personelimiz ve çiftçi ile birlikte yapıldı. Verimde %24’den %40’a varan verim artışı olduğu görüldü” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Organik Bakteri Sayesinde Verim Artışı Sağlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin