1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Yozgat’ta Anız Yangını Korkuttu

Yozgat’ta Anız Yangını Korkuttu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tehlikeli olduğunun bilinmesine ve yapılan uyarılara rağmen anız yakma hala devam ediyor.

Divanlı Mahallesi’nde başlayan anız yangını, Çamlık Milli Parkı eteklerine kadar ulaştı. Yangına itfaiye, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Karayolları, Emniyet TOMA, Jandarma ve DSİ ekipleri müdahale etti. Yangın kontrol altına alındı.

Yozgat Valiliği anız yangını Divanlı

 

 

 

Anız yangınları daha büyük yangınların başlangıcı olabilmekte ve canlıların ölümüne neden olmaktadır. Gerek tarımsal ekosistem, gerekse doğal ekosistem tahrip edilmektedir. Özellikle topraktaki Karbon (C) ve Azot ( N) dengesi yok olmakta ve tarlalar verimsizleşmektedir. Organik madde miktarı azalmaktadır. Mikrobiyolojik aktivite gerilemektedir. Omurgasızlar yok olmaktadır. Toprağın su tutma kapasitesi azalmaktadır. Toprak verimliliği düşmektedir.

Yangınlar sırasında hava kirlenmektedir. Karayolu civarındaki anız yangınları görüş mesafesini azaltarak, trafik kazalarına sebep olmaktadır. Kontrolsüz olarak yakılan anızlar komşu tarladaki hasat edilmemiş ürünlerin yanmasına sebep olabilmektedir. Yangınlar bazen çitleri, tarla içerisindeki direkleri, meyve ağaçlarını yakabilmektedir. Orman ve konut yangınlarına sebep olabilmektedir. Yaban hayvanları ya yok olmakta ya da yuvalarını kaybetmektedir.

Yozgat Valiliği anız yangını Divanlı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Yozgat’ta Anız Yangını Korkuttu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin