1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Sorgun’da Ahilik Haftası Şed Kuşatma Töreni Düzenlendi

Sorgun’da Ahilik Haftası Şed Kuşatma Töreni Düzenlendi

Ahilik Haftası Şed Kuşatma Töreni Sorgun (1)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahi Evran-ı Veli‘nin kurduğu ‘Ahilik Teşkilatı‘, kuruluş ilkelerini anmak ve yaşatmak amacıyla her yıl yurdun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sorgun Belediyesi ve Sorgun Esnaf Sanatkarlar Odası tarafından ‘Ahilik Haftası Şed Kuşatma Töreni‘ düzenlendi.

Törende ilk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Kaygusuz söz aldı. “Ahilik, insan odaklılığına hizmet eden bir kuruluştur. Usta-çırak ilişkisi ile esnafımızın hem dini hem de milli değerlerini birbirine aktardığı yol atalığı müessesesidir. Her usta çırağının yol atasıdır” dedi.

Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın “Kelime anlamı ‘kardeşlik’ de olan bu güzel teşkilatın mensubu olmaktan hepimiz gururluyuz. Bu güzel ahlakı bugüne kadar yaşamak üzere bizlere önderlik eden tüm esnaf ve sanatkarlarımızdan ölenlere Allah’tan rahmet hâlâ aramızda olanlara da sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Ahilik cömertlik eli açık gönlü açık sofrası açık olandır. Yine ahilik harama karşı eli dili beli bağlı olandır. Yine bütün bu sıfatı taşıdığına inandığımız Sorgun esnaf ve sanatkarları arasında örnek esnaf olarak seçilen esnaflarımıza bizlere örnek oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.

Ahilik Haftası Şed Kuşatma Töreni Sorgun (1)

 

 

 

 

 

Daha sonra Sorgun Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci söz aldı. “Bazı gelenekler vardır ki bu gelenekler yaşatılmalı ve mümkün olduğu kadar gelecek nesillere de bir örnek teşkil etmesi noktasında bu tür etkinleri yapmayı planlıyoruz. İnşallah unutulmaya yüz tutmuş bu geleneklerimizi hep birlikte yaşatmayı birlikte beraber kutlamayı Cenabı Allah bizlere nasip etsin” dedi.

Şed Kuşatma Töreni’nin duasını Sorgun Belediyesi İmamı Osman Yüksel yaptı. Yılın Kalfası seçilen Saraç Abdulkadir Açıkgöz ve Yılın Ustası seçilen Saraç Mustafa Bulut’a geleneksel kıyafetlerin giydirilerek kuşaklarının bağlanmasını ise Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Kaygusuz ve Sorgun Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci gerçekleştirdi.

Programın sonunda bütün katılımcılara Ahi Çorbası ikramı yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sorgun’da Ahilik Haftası Şed Kuşatma Töreni Düzenlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin