1. Haberler
  2. Eğitim
  3. 7.Ulusal Çocuk Araştırmaları Kongresi Yozgat’ta Başladı

7.Ulusal Çocuk Araştırmaları Kongresi Yozgat’ta Başladı

Uçak Kongresi 2024 Yozgat
Uçak Kongresi 2024 Yozgat
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

7. Ulusal Çocuk Araştırmaları Kongresi, Yozgat Cemil Çiçek Personel Eğitim Merkezi‘nde başladı. Yozgat Valiliği‘nin ev sahipliğinde, Bozok Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sorgun Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştiriliyor.

Ulusal Çocuk Araştırmaları Kongresi (UÇAK 2024) başta BİLSEM öğrencileri olmak üzere 1-12.Sınıf düzeyindeki tüm öğrencilerin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmek ve ilgi duydukları konularda yaptıkları bilimsel araştırmalarını sunmalarına imkân tanımak, öğrencilerin kongre, sempozyum vb. bilimsel olayları yerinde ve doğal şekli ile yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Kongreye başvuru süreci içerisinde 70 farklı ilden 923 bildiri başvurusu yapıldı. Bildirilerden sunulmak üzere 363 tanesi seçildi.

Uçak Kongresi 2024 Yozgat
Sorgun BİLSEM Müdürü Yusuf Ünal

Programın açılış konuşmasını yapan Sorgun Bilsem Müdürü Yusuf Ünal “Bilimsel araştırma yapmak sadece akademisyen ve öğretmenlere mahsus bir şey değildir. Bugün bizler Çocuk Araştırmaları Kongre’mizde bilimsel araştırmaları çocuklarımızın da yapabildiğinin canlı şahidi olacağız. Ülkemizde ilk ve tek çocuklar tarafından yapılan araştırmaların sunulduğu Ulusal Çocuk Araştırmaları Kongresi bu yönü ile ülkemizde çocuk ve gençlerimizin bilimsel araştırma yapma ve sunma heyecanını arttırmaktadır. Bizler bu heyecana, kongremizi Yozgat’ta, Yozgat Valiliği himayelerinde gerçekleştirmenin gururunu sizlerle birlikte yaşıyoruz. Kongremizin diyorum çünkü bizler ne kadar bu tür faaliyetleri sahiplenirsek çocukların ve gençlerin de bu faaliyetlere o derece sahip çıkıp aidiyet duygusu hissedeceğini düşünüyorum” dedi.

Uçak Kongresi 2024 Yozgat
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ise “Yiğitler şehri Yozgat’ımızda sizleri ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Sizlere söz yerindeyse rahmetli Atatürk’ün ‘muasır medeniyetlerin’ de üzerinde bir ülke bırakmak üzere gayretle çalışıyoruz. Elbette eksiklerimiz var ama hatırlayın. Biz cumhuriyete rahmetli Atatürk’ün önderliğinde söz yerindeyse tarlalarda saman, harmanlarda yaba ile başlamıştık. Mekteplerde kara tahta, elimizde kireç tebeşirle başlamıştık. Biz memleketin bir yerinden başka bir yerine yürüyerek gelir giderdik. O günden bugüne çok zaman geldi geçti. Artık büyüklerimizin tecrübeleri, öğretmenlerimizin irfanı, vatan evlatlarının gayreti ve geleceğe ümitle bakan siz gençlerimizin sevgi dolu yürekleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde geleceğe doğru yol yürümeye devam ediyoruz” dedi.

Uçak Kongresi 2024 Yozgat
Uçak Kongresi 2024 Yozgat

Programda öğrencilerin piyano dinletisinin ardından açılış bildiri sunumunu Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. M. Bahadır Ayas ‘Özel Yetenekli Öğrenciler’ hakkında yaptı.

Uçak Kongresi 2024 Yozgat
Doç.Dr.M. Bahadır Ayas

Sunumlar yapıldıktan sonra komisyonun yapacağı değerlendirmenin ardından seçilen çalışmalar TEKNOFEST’in Adana’da yapılacak olan etkinliklerine katılma hakkı elde edecek.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
7.Ulusal Çocuk Araştırmaları Kongresi Yozgat’ta Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin