1. Haberler
  2. Uncategorized
  3. Yozgat Valisi Ziya Polat Sorgun’ da İncelemelerde Bulundu

Yozgat Valisi Ziya Polat Sorgun’ da İncelemelerde Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat Valisi Sayın Ziya Polat geçtiğimiz Cuma günü Sorgun’da çeşitli incelemelerde ve ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Sorgun Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Ziya Polat daha sonra Sorgun Belediyesini ziyaret etti.

Yozgat Valisi Sayın Ziya Polat Sorgun’umuzu ziyareti esnasında İlçemizde önemli bir yere sahip olan Jeotermal Enerji Isı Merkezi ve yeni yapılan Sıcak Su Dağıtım Merkezimizi ziyaret etti. Sorgun Kaymakamı Bahadır Güneş ve Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci eşliğinde yetkililerden bilgi alan Vali Polat, “İlimizin jeotermal potansiyeli çok yüksek. Sorgun’un bu alanda sahip olduğu kaynaklar oldukça fazla ve jeotermal kaynaklarımızı turizm, sağlık, tarım ve diğer alanlarda daha fazla kullanmalıyız. Bu alanda yapılacak her türlü yatırımın sonuna kadar arkasında olacağız” dedi. Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, “İlçemizde jeotermal ısı merkezimiz ile 1500 eşdeğer konutun ısınması sağlanıyor, otel ve kaplıcalarımızda şifalalı sularımız kullanıyor, termal turizm alanında ise projelerimiz mevcut gerekli desteği sağladığımızda inşallah Sorgun’umuz Türkiye genelinde termal turizm, sağlık ve tarım alalında sayılı yerler arasında olacak”dedi.

 

Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci ile birlikte İlçemizde jeotermal sıcak su kaynaklarından faydalanılarak organik domates üretimi yapılan seralarda da inceleme yapan Vali Sayın Ziya Polat, Termal’in başkenti konumunda olması gereken ilçemizde hem termal tesislerin hem de bu tür seraların sayısının artması gerektiğini belirtti. Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, ilçemizde turizm ve istihdama yönelik çalışmaları olduğunu ve bu projeleri çok önemsediğini, termal turizmde Sorgun’un adının daha çok duyulması için faaliyetlerinin süreceğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Yozgat Valisi Ziya Polat Sorgun’ da İncelemelerde Bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin