Sorgun Türk Eğitim Sen’den Basın Açıklaması

Türk Eğitim Sen Sorgun
Türk Eğitim Sen Sorgun
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Eyüp Sultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan‘ın öğrencisi tarafından saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesi üzerine sendikalar eylem kararı almıştı. 09.05.2024 günü ilk derse girmeme kararı alan Türk Eğitim Sen sendika üyeleri basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim Sen Sorgun Temsilcisi Şaban Yıldırım yaptığı basın açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

“Kamuoyunu ve eğitim camiamızı büyük yasa boğan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan, bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıyla silahla vurularak canice öldürüldü. Öncelikle kıymetli meslektaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz.

Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla Türk Eğitim-Sen olarak bugün ilk derse girmeme kararı aldık. Yine bugün X (Twitter) platformunda saat 21.00’de hashtag çalışması yaparak, şiddeti protesto edeceğiz. Çalışmamız Genel Başkanımız Talip Geylan’ın ilk tweetiyle başlayacak. 10.05.2024 Cuma günü de tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR diyoruz! Ayrıca okullarımızda bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere gireceğiz.

Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Sendikamızın 2019 ve 2023 yıllarında eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği kanun teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu noktada tüm siyasi partilerimiz birlik içinde olarak bu teklife destek vermesi ve teklifimizin yasalaşması en büyük beklentimizdir.

Öte yandan disiplin yönetmelikleri etkinleştirilmeli, her okulumuza güvenlik görevlisi tahsis edilmeli, eğitimcilerin itibarını zedeleyen ve sadece adı değişen öğretmeni şikâyet hatları kaldırılmalı, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddet ile ilgili yasal düzenleme yer almalı, eğitim çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen itibar suikastları son bulmalı, statü kaybı önlenmeli, rehber öğretmen sayısı artırılmalıdır.

Değerli Meslektaşlarımız, Kıymetli Eğitim Çalışanları; Eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddet aslında geleceğimize sıkılan kurşundur! Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Türk eğitimcileri olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
sinirli
Sinirli
Sorgun Türk Eğitim Sen’den Basın Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 9 Mayıs 2024, 15:32

    👏👏👏

    Cevapla
Bizi Takip Edin