1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Sorgun Haber’den Huzurevi Ziyareti

Sorgun Haber’den Huzurevi Ziyareti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorgun Haber olarak Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününde Sorgun Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyarette bulunduk. Huzurevi sakinlerinin ellerini öptük, bayramını tebrik ettik.

Yetkililerle kurumun içeriği hakkında görüştük. Huzurevi kapasitesi 80 kişilik. Zemin kat ve birinci kat sakinlere ayrılmışken, depremden sonra kuruma yerleştirilen depremzedeler nedeniyle her kat sakinlere ayrılmış. 42 erkek 20 kadın kurumda konaklıyor. Sakinlerin yıl boyunca toplam 3 ay süreli izin hakkı bulunuyor. Maaşı olan kişiler maaşından ücret ödeyerek, maaşı olmayanlar ise devlet tarafından masrafları karşılanarak kurumda kalabiliyor. Kurumda fizyoterapi hizmeti veriliyor. Ayrıca huzurevinde sosyal aktiviteler de mevcut. Halk Eğitim Merkezi’nden gelen öğretmenler eşliğinde elişi yapılıyor. Kuran Kursu, ebru sanatı, makrome, resim, satranç, zeka oyunları ve okey oyunu imkanları da var.

Huzurevi sakinlerinin düşüncelerini merak ettik ve mikrofonumuzu onlara uzattık. 4 tane çocuğu olan amcamız serzenişte bulundu. “Bir babayı görmeyen evlatlara ne demeli? 4 oğlum var hiçbiri bana bakmıyor. Hanım rahmetli oldu. O hayattayken benden alır, çocuklara verirdi, onları giydirir yedirirdi. Hanım vefat ettikten sonra beni unuttular” dedi.

Başka bir huzurevi sakini olan İsmail amca ise “Burası kendi evimiz, kendi mahallemiz gibi. Geçinip gidiyoruz. Personelle aile gibiyiz. Bize çok güzel bakılıyor. Her şeyden memnunuz. Hepimiz bir çatı altındayız. Onlar bizim yakınımız, evladımız gibi. 50 kilometre uzaklıkta köyüm ve kalacak yerim var ancak gitmedim. Bayramı burada arkadaşlarımla geçirdim. Burada kalanlarla benzer sıkıntılarımız var. Konuşuyoruz, sohbet ediyoruz. Konuşmak iyi geliyor” dedi.

Huzurevi, maddi olmadığı sürece bağışlara açık. Kitap, seccade, Kuran-ı Kerim, rahle bağışları yapılmış. Bağış yapmak isterseniz Büyük yazı puntosu olan Kuran-ı Kerim tercih ediliyor. Ayrıca erkek berberi ihtiyacı var. Haftada bir veya iki haftada bir gidebilecek erkek berberi taleplerini iletmemizi istediler. Biz de huzurevi sakinleri adına taleplerini dile getirmiş olalım.

Kıymetli büyüklerimizin sakin, temiz, hijyenik bir ortamda güleryüzlü ve ilgili çalışanlardan hizmet aldıklarını bizzat yerinde gittik gördük. Bayramı yüzümüzde tebessümle ve huzurevi sakinleriyle uğurladık.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sorgun Haber’den Huzurevi Ziyareti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin