Sorgun Güzelyurt Mahallesi’nin ‘Mantar Ana’sı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorgun Güzelyurt Mahallesi’nde yaşayan Hatice Çetin, Sorgun Belediyesi’nden aldığı destekle evinin bahçesinde mantar üretiyor. Beş metrekarelik alanda istiridye mantarı üretmeye başlayan Hatice Çetin, dört aydır bu işle uğraşıyor. 50 torba ile başlayan ve bu sayıyı 80 torbaya çıkaran Çetin, 100 kilogram civarı mantar elde etmeyi bekliyor ve aile ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Hatice Cetin Mantar Ureticisi Sorgun 4 1
Sorgun Güzelyurt Mahallesi'nin 'Mantar Ana'sı 9
Hatice Cetin Mantar Ureticisi Sorgun 5 1
Sorgun Güzelyurt Mahallesi'nin 'Mantar Ana'sı 10

“Samanları dezenfekte ediyorum. Kireçli suda bekletmek gerekiyor. Samanların ıslak kalmaması gerek. Çamaşır makinesinden çıkmış çamaşır gibi suyunu süzdürmüş olması gerek. Sulu olursa içinde küf olur. Oldukça zahmetli ve hassas bakımı var. Maliyetleri yüksek. Şu anda satışım maliyetimi karşılamıyor. Tohum, kireç, balya samanı, elektrik ve çokça su giderim var. Mantarların yaklaşık 20-25 gün kuluçka dönemi oluyor. 25 günün sonunda torbalara çizikleri atıyorum. Çiziklerden sprey yardımıyla nemlilik veriyorum. Sonra pimlerini veriyor. Ben çadırımı büyütmek istiyorum. Bir tane daha çadır kurmak istiyorum. Tohum, balya saman gibi destekte bulunmak isteyenlerden destek bekliyorum” dedi.

Hatice Cetin Mantar Ureticisi Sorgun 1 1
Sorgun Güzelyurt Mahallesi'nin 'Mantar Ana'sı 11
Hatice Cetin Mantar Ureticisi Sorgun 3 1
Sorgun Güzelyurt Mahallesi'nin 'Mantar Ana'sı 12

Mantar üretimi için kendisine malzeme desteği sağlayan Sorgun Belediyesi’ne ve Sorgun Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci’ye teşekkür eden Çetin, ürettiği mantarlar için müşterilerini bekliyor.

Hatice Cetin Mantar Ureticisi Sorgun 2 1
Sorgun Güzelyurt Mahallesi'nin 'Mantar Ana'sı 13
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sorgun Güzelyurt Mahallesi’nin ‘Mantar Ana’sı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin