1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Başkan Ekinci “Muhtarlarla Biz Aynı Takımın Oyuncularıyız, Tek Gayemiz Sorgun” Dedi

Başkan Ekinci “Muhtarlarla Biz Aynı Takımın Oyuncularıyız, Tek Gayemiz Sorgun” Dedi

Muhtarlar Toplantısı
Muhtarlar Toplantısı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorgun Belediyesi’nde, yerel yönetimlerin vatandaşlarla daha etkili iletişim kurmaları, mahallelerin sorunlarını yakından takip etmeleri ve çözüm üretmeleri amacıyla ‘Muhtarlar Toplantısı’ düzenlendi.

Toplantıya Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erkılıçoğlu, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Lale ve 15 Mahalle Muhtarı katıldı.

Muhtarlar Toplantısı

Toplantıda söz alan M. Erkut Ekinci “Hem muhtar hem de belediye başkan adayları seçim sürecinde toplumun beklentilerini karşılayacağını ifade eder. Muhtarın kepçesi, iş makinası olmadığından bunları belediye vasıtasıyla yerine getirir. Kronikleşen problemler belediye vasıtasıyla çözülür. Kolaylıkla çözülebilecek sorunlar belediyenin ilgili birimlerine iletilmediği için çözümsüz kalmış olabilir.

Pandemi, deprem, savaş, ekonomik kriz gibi süreci içeren bir zaman diliminde başkan seçildiğimiz için kendimizi dezavantajlı görüyorduk. Ancak önümüzdeki süreç gösteriyor ki ilk dönemimizden daha zor bir dönem bizi bekliyor. Hem İçişleri Bakanlığı hem Maliye Bakanlığı yayınladığı tasarruf genelgesiyle harcamalarda kısıtlamaya gitti. İller Bankası’ndan aldığımız ödenekte de kesintiler var. Tüm bu durumlara rağmen söz verdiğimiz işleri yapma noktasında elimizden geleni yapacağız.

Muhtarlarımızdan ricam, talepleri aktarırken mahallenin bir bölümü veya tamamını ilgilendiren ve önem durumuna göre öncelik sırasına konulmuş konu başlıklarını dile getirin. Bu şekilde hareket ederseniz daha kolay aksiyon alırız. Çok yüksek bütçeler istemeyen hususları iletirseniz kolayca çözüme ulaştırırız. Mahallenizde bir yıl içerisinde çözülmesini hedeflediğiniz işleri bize ulaştırın” dedi.

Muhtarlar Toplantısı

Mahallenin Temsilcileri Muhtarlardır

Mahallenin temsilcilerinin muhtarlar olduğunu belirten Başkan Ekinci, temizlik, park, yol gibi durumlarda yaşanan sorunları ilgili müdürlüklere iletip muhtarların çekingen davranmamalarını istedi.

“Eski Yozgat yolundaki elektrik çalışmaları devam ediyor. İki Ara Yolu yapılacak. Sanayi bölümü için 11.ayı bekliyoruz. Aydınlıkevler Mahallesi’nde dere ıslahı için DSİ ile randevumuzun sonucuna göre hareket edeceğiz. Eymir’de kaldırım çalışması devam ediyor. Çekerek Caddesi, İmam Hatip Caddesi ve Hanbaşı’ndaki çalışmalar devam ediyor. Mükremin Mahallesi’ne 2025 yılında doğalgaz girecek. Çay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm fikrimiz var. Yazlak Mahallesi’nde park yapımı için ihale çalışması var. Karşıyaka ve Güzelyurt Mahallesi’nde 18.madde uygulaması yapılabilir. Yeni Mahalle, Agah Efendi ve Yeşilöz mahallelerinde altyapı üstyapıyı tamamlamayı hedefliyoruz. Yenidoğan, Aydınlıkevler ve Osman Çavuş Mahalleleri yüzölçümü bakımından büyük mahalleler. Bu kısımlarla ilgili de çalışmalarımız olacak.

Dış kaynaklı kredi bulabilirsek, Sorgun’un tamamına girebiliriz. Bu da her mahallenin kazılması anlamına geliyor.

Bir diğer önemli hususu da belirtmek istiyorum. Sorgun’un nüfusu toplamda 57 bin. Ancak 200 bin nüfusa yetecek kadar çöp kovası var. Zamanında bu konu seçim malzemesi haline getirilmiş. Çöp kovalarının ölçüleri litrelik biçimde. İhtiyaçtan fazla miktarda çöp kovası var. Çöp kovaları dolmuyor. Dolmamış kovalar temizlik işçilerinin gözünden kaçabiliyor. 48 saat süreyle kovada kalan çöplerin asidi çöp kovalarını deliyor. Kötü durumda olan çöp kovalarının bildirilmesini istiyorum. Sağlam olanla değiştirelim. İhtiyaç olmayan çöp kovalarını da bildirin, kaldıralım. Çöp kovası sayısını azaltalım. Bu şekilde temizlik işleri verimli şekilde yerine gelsin” diyen Ekinci yapmakta olduğu çalışmalara ve önemli gördüğü hususlara da değindi.

Muhtarlar Toplantısı
Muhtarlar Toplantısı

 

“Sizlerle Aynı Takımın Oyuncularıyız”

Ayrıca her bir muhtarın siyasi fikrine saygılı olduğunu, seçimlerin geride kaldığını artık iş birliği zamanı olduğunu belirten M. Erkut Ekinci, aynı takımın oyuncusu gibi hareket edildiği takdirde başarıya ulaşılacağını ifade etti.

Yeni Mahalle’deki dolmuş sorununa da değinildi. “Dolmuşlar yaklaşık 7-8 aydır sıkıntılı. Yaşlıların ve engellilerin ulaşımıyla ilgili sorunlar var. Dolmuşların sözleşmesi feshedildi. Ecri misil kira vermek şartıyla dolmuşçuları tutuyoruz. Belediyenin kendisine ait araçlar ve şoförleriyle bu sorunu çözeceğiz. Süreç sancılı olacak. Resmî yazışmalarımızın sonucunu bekliyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlardan ve engellilerden ücret alınmayacak. Dolmuşların dakika dakika hareket saati belli olacak. Bu gelişmiş bir şehrin olmazsa olmaz şartıdır. Tekrar ihale açarız ancak aynı sıkıntılar tekrar yaşanır” diyen Ekinci, herkesin merakla beklediği soruyu da yanıtlamış oldu.

İlçede hayvancılıkla uğraşan ancak hayvanın bakımına ait temizlik kurallarını yerine getirmeyen vatandaşlar için yaptırım uygulanabileceğini belirten Ekinci, vatandaşın önce uyarılacağını, sonra ücreti karşılığında temizletilmesinin teklif edileceğini ve en son belediye encümen toplantısında ilgili maddi tutarda cezasının kesileceğini söyledi.

Başkan Ekinci’nin, muhtarların görüşlerini dinlemesinin ardından toplantı sona erdi.

Muhtarlar Toplantısı

3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Başkan Ekinci “Muhtarlarla Biz Aynı Takımın Oyuncularıyız, Tek Gayemiz Sorgun” Dedi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin