1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Mesem’de Öğrenci, İşletmede Öğretici

Mesem’de Öğrenci, İşletmede Öğretici

Sorgun Mesleki Eğitim Merkezi (1)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mesleki Eğitim Merkezleri (MEM), mesleki ve teknik eğitimin uygulamalı olarak verildiği, öğrencilere bir meslek edinme ve mesleki becerilerini geliştirme imkanı sunan kurumlardır. Bu merkezler, genellikle ortaöğretim seviyesinde eğitim veren kurumlar olup, iş hayatına atılmak isteyen öğrencilere çeşitli alanlarda teorik ve pratik eğitim sağlamaktadır.

Sorgun Mesleki Eğitim Merkezi (1)

 

Sorgun Mesleki Eğitim Merkezi de Haziran dönemi Kalfalık Ustalık ve Denklik Beceri Sınavları‘nı tamamladı. Öncelikleri toplumun ihtiyaçları ve iş çevrelerinin talepleri doğrultusunda bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılması olan Sorgun MESEM, adayların yoğun ilgisiyle karşılandı.

 

Sorgun Mesleki Eğitim Merkezi (1)

11.sınıftan 150 öğrenci,12.sınıftan 89 öğrenci ve denklik yönergesi kapsamında 75 öğrenci katılım sağladı. Beceri sınavları Motorlu Araçlar, Elektrik Tesisatları, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, İnşaat Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanları başta olmak üzere Metal, Terzilik, Fotoğrafçılık, Makine Bakım Onarım ve El Sanatları alanlarından Kalfalık ve Ustalık Belgesi alabilmek ve yeni istihdam oluşturabilmek için tüm öğrenciler bilgi ve becerilerini sergiledi. Başarılı olanlar belgesini almaya hak kazandı.

Mesleki Eğitim Merkezleri, iş hayatına doğrudan atılmak isteyen veya mesleki becerilerini geliştirmek isteyen bireyler için önemli bir eğitim seçeneği sunuyor.

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Mesem’de Öğrenci, İşletmede Öğretici
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin