1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Engellerim Bedeni, Hayallerim Ebedi

Engellerim Bedeni, Hayallerim Ebedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Engellerim Bedeni Hayallerim Ebedi’ projesi kapsamında İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğü, Sorgun Engelliler Umut Derneği, Sorgun Halk Eğitim Merkezi ve Sorgun Belediyesi işbirliği ile düzenlenen kurslarda yapılan eserlere ait sergi açıldı.

Sorgun Şakir Efendi Meydanı’nda Halk Eğitim Merkezi’nde aldıkları ahşap boyama, ahşap yakma, sepet yapımı gibi kurslarda el becerileri ile yeni ürünler üreten Engelliler Umut Derneği üyeleri, yaptıkları süs eşyalarını satışa sundu. Ürünlerin satışından elde edilecek olan gelirin bir kısmı eser sahibine bir kısmı da derneğin bütçesine kalacak.

Engelliler Umut Derneği Başkanı Süleyman Özdemir ve Dernek Muhasibi Hamza Kablanoğlu mevcut sergi ve diğer  dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dernek Başkanı Süleyman Özdemir, şahsi sorumluluklarından vakit bulduğu sürelerde ahşap yakma kursu ile sergi için tablo yapmış. El Sanatları Öğretmeni ve Usta Öğretici Talip İlbaş, Halk Eğitim Merkezi’nde tabloların ve eserlerin yapım aşamasını anlattı. Dernek üyelerinden Ayşe Uzar, basketbol oyuncusu olmasının yanı sıra ahşap yakma ve boyama kurslarına katılarak etkinlik için tepsi yaptığını belirtti. Derneğin üyelerinden Sefa Önalan da çalışmalarından bahsetti.

Engelliler Umut Derneği geçtiğimiz yıl 20-22 Temmuz tarihlerinde İstanbul ve Çanakkale gezisi düzenlemiş. Yakında başka etkinlikleri de olacağından söz eden Dernek Başkanı Süleyman Özdemir, serginin 12.05.2023 Cuma gününe kadar açık olacağını bildirdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Engellerim Bedeni, Hayallerim Ebedi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin