1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Eğitim-İş’ten Düşük Zamma Tepki

Eğitim-İş’ten Düşük Zamma Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim-İş Sendikası, 7. Dönem Toplu Sözleşme ile kamu emekçilerine verilen düşük zam oranlarına ve ara tatilde yüz yüze seminer yapılmasına karşı çıkmak için tüm illerde eylem başlattı. 

Egitim Is 1
Eğitim-İş'ten Düşük Zamma Tepki 7

Eğitim-İş Yozgat İl Başkanı Sedat Tuygun açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “1-2-3 Kasım’da iş yerlerimizde kokart takarak tepkimizi ortaya koyacak, 4 Kasım Cumartesi Konya ve Kocaeli merkezli bölge eylemleri, 11 Kasım Cumartesi Ordu ve Aydın merkezli bölge eylemleri, 18 Kasım Cumartesi Tekirdağ ve Van merkezli bölge eylemleri ile bize reva görülen sefalete karşı boyun eğmeyeceğimizi göstereceğiz. 24 Kasım’da üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacak, 25 Kasım Cumartesi günü düzenleyeceğimiz büyük Ankara buluşmasında eğitim emekçisinin haksızlığa karşı nasıl tek yumruk olacağını göstereceğiz.

Egitim Is 2
Eğitim-İş'ten Düşük Zamma Tepki 8

İnsanlık onuruna yaraşır ücretlerle insani koşullarda çalışma hakkımız için öne sürdüğümüz talepler yerine getirilmedikçe eylemliliğimizi günden güne artıracağız!

Dünyada Başöğretmen unvanlı bir liderin kurduğu tek ülke olan Türkiye Cumhuriyeti, dünyada öğretmenlerin en kötü koşul ve ücretlerle çalıştığı bir emek cehennemine dönüştürülemez!” dedi.

Belirlenen zam teklifinin hem bugünün gerçek enflasyon rakamlarının, hem de Merkez Bankası’nın önümüzdeki yıl için açıkladığı enflasyon rakamlarının altında kaldığını belirten Tuygun, ‘Eğitim emekçileri geçinemiyor, haklarına kavuşamıyor, ailesinin ihtiyaçlarını gideremiyor, her ay borç batağına biraz daha batıyor, yanlış politikalar nedeniyle toplumda hak ettiği saygıyı göremiyor’ dedi.

Egitim Is 3
Eğitim-İş'ten Düşük Zamma Tepki 9

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Eğitim-İş’ten Düşük Zamma Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin