Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Yeni Kütüphane

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 Yeni Kütüphane’ sloganıyla başlatılan proje kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sorgun Belediyesi işbirliğiyle özel olarak tasarlanmış, çocuk, yetişkin süreli yayın ve atölyelerle çok amaçlı sosyal bir buluşma alanı olan kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Sorgun Ilce Halk Kutuphanesi Acilisi 1
Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Yeni Kütüphane 11

Açılışa Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci ve protokol üyeleri katıldı.

Sorgun Ilce Halk Kutuphanesi Acilisi 2
Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Yeni Kütüphane 12

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Sorgun Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci konuşma yaptı. “Sorgunumuza hayırlı olsun. Biraz küçük oldu. Sonradan farkettik. Sorgun giderek büyüyor. Nüfusu artıyor. Belki başka bir bölgeye bir kütüphane daha yapmak icap edecek gibi görünüyor. Son zamanlarda çocuklarımız kütüphaneyi daha çok ders çalışma ortamı olarak da kullanıyorlar. Bu açıdan ben Sorgun’ a faydalı olacağını düşünüyorum. Gençliğimize ve gençlerimize ışık tutacağını düşünüyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun”dedi.

Sorgun Ilce Halk Kutuphanesi Acilisi 3
Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Yeni Kütüphane 13
Sorgun Ilce Halk Kutuphanesi Acilisi 4
Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Yeni Kütüphane 14

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu “Bildiğiniz üzere ilçe kütüphanemiz daha önce otogar binasında iki yüz metrekarelik bir alanda hizmet veriyordu. Bugün ise bakanlığımızın kamu eliyle yapılan kültür yatırımlarına destek projesi kapsamında bin metrekare kapalı alana sahip yeni nesil bir kütüphane kazandırmış bulunuyoruz. İlçemize yeni bir değer katacak, her yaştan vatandaşımızın faydalanabileceği kütüphanemizde çocuk bölümleri, yetişkin bölümleri, süreli yayın bölümü, çalışma salonları, personel çalışma odaları ve çok amaçlı bir salon hizmete sunulmuştur. Kütüphanemizin açılmasıyla birlikte gençlerimizin ve çocuklarımızın kitap okuma alışkanlıklarının artarak daha çeşitli etkinliklerle atölyelerle okuma programları düzenleyerek onları kitaplarla buluşturmayı hedefliyoruz. Yeni nesil kütüphanemizi sadece kitapların toplandığı bir mekan değil sosyal bir buluşma noktası olarak hizmete sunuyoruz. Sorgun İlçe Halk Kütüphanesi ilçemizdeki gençlerin daha donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacak. Aynı zamanda kitapseverleri de buluşturacak, bağları güçlendirecek bir merkez noktasında. Sorgun İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılışında emeği geçen başta Sayın Başkanım olmak üzere, oturduğumuzda ikincisinin sözünü alma gayreti gösterdi, inşallah onu da açmak nasip olur, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemize memleketimize hayırlı olsun” dedi.

Sorgun Ilce Halk Kutuphanesi Acilisi 5
Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Yeni Kütüphane 15

Protokol üyelerinin kütüphaneyi gezerek öğrencilerle sohbet etmesinin ardından çeşitli hediyeler verilmesiyle tören sona erdi.

Sorgun Ilce Halk Kutuphanesi Acilisi 7
Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Yeni Kütüphane 16
Sorgun Ilce Halk Kutuphanesi Acilisi 6
Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Yeni Kütüphane 17
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Yeni Kütüphane

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin