1. Haberler
  2. Ulaşım
  3. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan YHT İddialarına Cevap

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan YHT İddialarına Cevap

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nce Dezenformasyon Bülteni’nin yayınlanan yeni sayısında Yüksek Hızlı Tren hakkında ortaya atılan iddialara yanıtlar verildi.

Aşırı yağışlar nedeniyle rayların altından toprak kayması sonucu kılavuz treninin raydan çıkması sonrası hatlarda eksikler olduğu ve erken açıldığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Yayımlanan bültende ortaya atılan iddiaların doğru olmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi;

‘’Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları işletmesindeki demir yollarının tüm emniyet tedbirlerine ek olarak tarifeli olarak hattın kontrolü için yola çıkan kılavuz trenlerin hat üzerine gönderilmesidir. Olay günü 18 Haziran’da da Ankara-Sivas-Yozgat hattında her zamanki gibi kılavuz hat uygulanmıştır. Ülkeyi tümüyle etkisi altına alan ve şiddetli yağmaya devam eden yağışlar demiryollarını da etkilemiştir. Sivas-Yozgat arasında şiddetli yağan yağmur nedeniyle kılavuz tren kısmi bir alanda demiryolu hattının altyapısının etkilenmesi nedeniyle saat 06.40’ta deray etmiştir. Yağış nedeniyle selden etkilenen bölgenin bakımının yapılması için hızlı tren hattı belirli bir süre trafiğe kapatılmıştır. Tamamlanan çalışmalar sonrası normal tren işletmeciliğine geçilmiştir. Trenin seyrinde herhangi bir engel durum bulunmamakla birlikte sonraki tüm YHT seferleri normal saatlerinde devam etmiştir.’’

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan YHT İddialarına Cevap
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin