1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Başkan Ramazan’da Söz Verdi Kurban’da Sözünü Tuttu

Başkan Ramazan’da Söz Verdi Kurban’da Sözünü Tuttu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Belediye Hizmet Binası’nda bayramlaşma töreni düzenledi. Siyasi temsilcilerin, vatandaşların ve sporcuların katıldığı törende Ekinci konuşma yaptı. Ramazan Bayramı’nda verdiği sözleri Kurban Bayramı’nda ne derece yerine getirdiğinin bilgisini veren Ekinci’nin konuşması şu şekildeydi:

“En son yaptığımız bayramlaşma programında bir müjde vermiştik. Demiştik ki Allah nasip ederse Eymir Yolu, İmam Hatip Yolu, Çekerek Caddesi, Yeni Alpaslan Türkeş Caddesi, Şevket Bağcı Caddesi ve Hanbaşı Mahallesi’ni altyapısıyla beraber tamamen bitireceğimizi ve en kısa zamanda buraların altyapı işlemlerine başlayacağımızı söylemiştik. Bugün geldiğimiz noktada, hamdolsun Allah’a sonsuz şükürler olsun, bize verdiği güce bize verdiği sabra bize verdiği metanete ve kıymetli çalışma arkadaşlarımın her birine verdiği özveriden dolayı Cenabı Hakk’a şükürler olsun. Bugün itibariyle %20’lik kısmını altyapı ile bitirmiş bulunmaktayız. Bayramdan sonra da Cenabı Hak nasip ederse son hızımızla devam edip bütün altyapı çalışmalarını bitirmeyi hedefliyoruz. Bize kalan kısa zaman içerisinde de üst yapı ile ilgili yapılması gereken işlerin tamamını Sorgun Belediyesi olarak tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah bunu da başarırız.

Aslında vatandaşın da söylediği gibi çok kısa sürede belki 10 yılı aşkın sürede yapılamayacak işlerin fazlasını başarmış olmanın da mutluluğunu heyecanını yaşıyoruz. Sevgili hemşehrilerim, belediyeciliği sadece şehirleşmekle ilgili yapılacak işleri yerine getirmek olarak görmedik. Bir yandan şehirleşme ile ilgili işlemler yapılırken öte yandan kimsesizlerini kucaklayan onlara şefkat elini uzatan bir belediyecilik anlayışını da Sorgun Belediyesi olarak şiar edindik. Öte yandan yaşlımıza sahip çıkan ve yalnız hissettirmeyen Sorgun Belediyesi’nin var olduğunu onlarla beraber olduğunu hissettiren bir anlayışı da aynı şekilde benimseyip çalışmalarımızı o şekilde yerine getirdik. Gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğini inşa edecek gerek eğitim gerekse yaşama noktasında da  iyi bir Sorgun bırakma gayretiyle mücadele ettik. Dolayısıyla Sorgun Belediyesi sadece şehirciliğe değil aynı zamanda sosyal yardımlar sosyal faaliyetler noktasında her birini ayrı ayrı düşünen ve inşa eden bir belediye olma noktasında elinden gelen bütün gayreti bütün çalışma arkadaşlarımızla birlikte hep beraber bir çalışma anlayışı ile yürüttük.

Tabii ki dört buçuk yılı aşkın süredir devam ettiğimiz bu çalışmalarda birilerinin kuyruğuna bastık mı? Bastık. Rahatsız olanlar oldu mu? Oldu. Bizimle ilgili ileri geri olur olmadık iftiralar atanlar oldu. Ama bunların her birine karşı siper ettiğimizi ve hiçbirinin tutmadığını hep beraber gördük ve yaşadık. Sorgun Belediyesi olarak 31 Mart 2024’e kadar süremiz var. Çok daha büyük projelerimiz var. Bunları yapmayı Cenabı Hak bizlere nasip etsin.

Gece yastığa başımı koymadan evvel iki duam oldu. Bunlardan birisi şudur: Allah’ım bana kimsesizlerin yarasını sarabilecek kuvveti, yetkiyi, feraseti nasip et. İkincisi de, bu memleketteki işsizlere iş imkanı sunabilecek kuvveti başarıyı ve beceriyi ver, şeklinde iki duam oldu. Hamdolsun bu ikisinde de başarılı olduğumuz noktalar var. Ama yapmamız gereken de daha fazla işler var. Daha fazla mücadele var. Önümüzde seçim var. Her şeyin hayırlısı olsun. Niyetimiz bir dönem daha belediye başkanı olmak. İlk adaylığımda da aynısını söyledim. Allah bir kimseye bir yeri nasip edecekse bütün dünya karşısına dursa da orayı Allah nasip eder. Ama nasip etmeyecekse de bütün dünya insanlarını yanına alsanız yine nasip etmez. Bize düşen çalışmaktır. İnşallah ikinci dönemimizde de Cenabı Hakk’ın izni ve inayeti ile bu memleketi imar etmeye çalışacağız.

Her birinizin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah’ım bu memleketi dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni dünyanın neresinde bir Müslüman varsa onun hamisi olabilecek güce eriştir diyor, her birinize hayırlı bayramlar diliyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Başkan Ramazan’da Söz Verdi Kurban’da Sözünü Tuttu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin